Wyjazd turystyczny a korona wirus.

• Autor wątku Autor wątku Damian3322
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Damian3322

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam wszystkich serdecznie. Zapisałem się ma wyjazd na teren Białorusi w terminie majowym, a zapisywałem się na początku roku. Jako, że sytuacja epidemiologiczna jest zła u nas, tam jest bardzo zła - oficjalnie nie ma problemu. Postanowiłem zrezygnować, choć spotkałem się z całkowitym nie zrozumieniem bo: Na terenie Polski Obostrzenia obowiązują do 12 kwietnia - więc może ich już nie będzie, na terenie Białorusi nie ma problemów tylko na granicy badana jest temperatura. Gdy chciałem się wypisać usłyszałem że z w/W względów wyjazd jest nadal aktualny a rezygnacja zgodna z ogólnymi warunkami wycieczki tj. Przepadek zaliczki jeśli się rezygnuje czyli 30 % ceny. Powołałem się na Art 47 ust 4 ustawy o imprezach turystycznych oraz powiązanych usługach turystycznych i nastała cisza. Więc moje pytanie czy to zbędna panika z mojej strony? I czy według Was sytuacja bieżącą uzasadnia skorzystanie z Art 47 ust 4? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Czekaj cierpliwie bo sytuacja bedzie tylko coraz gorsza więc z automatu wszystko zostanie odwolane i wina nie bedzie z twojej strony.

Sorry za zły dział, jednak pisanie rano bez kawy to błąd. Problemem jest to, że powinienem wpłacić już 100 % za wyjazd, a jak wiadomo branża ma się słabo, do kolejnej decyzji już powinienem wyrobić wizę której koszta są po mojej stronie.

Powrót