R
robertpl_
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam moja sytuacja wygląda następująco w październiku 2006 roku zostałem warunkowo zwolniony z ZK i oddany pod dozór kuratora, dostałem również wyrok 1 rok w zawieszeniu na 2 lata. W lutym tego roku za zgodą mojego kuratora przeprowadziłem się do innego miasta, gdzie teraz mieszkam i pracuje z kuratorem spotykam sie raz w miesiącu w miejscu mojego zameldowania, poza tym co co 2 tygodnie kontaktuje się z nim telefonicznie. Regularnie spłacam swoje zadłużenie, w lipcu tego roku również za zgodą mojego kuratora wyjechałem na 10 dni do Anglii i wróciłem. Teraz mam okazję wyjechać w październiku na stałe do legalnej pracy do Anglii mój kurator poinformował mnie jednak że muszę napisać podanie do sądu penitencjarnego o wydanie zgody na mój wyjazd. Co powinienem napisać w tym podaniu? Dodam iż nie mam zakazu opuszczania kraju i wypełniam obowiązki które nałożył na mnie sąd. Jakie mam szanse na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby przez sąd penitencjarny? Proszę o odpowiedz, z góry dziękuję z a wszystkie komentarze. Pozdrawiam Robert.