Wykaz majątku

• Autor wątku Autor wątku makados
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

makados

Otrzymałem pismo wykazanie majątku z artykułu 801 kpc moje pytanie dotyczy punktu o wykazanie nr rachunku bankowego. Na tę chwilę posiadam tylko konto niemieckie(mieszkam w Polsce) na którym były wpływy w euro do 1500 a aktualnie jego stan jest zerowy. Czy muszę informować komornika o koncie? zagranicznym. Czy jak na szybko założę konto polskie i je podam czy nadal muszę informować o niemieckim? Czy konto revolut muszę również podać jeśli a dalszym ciągu w aplikacji nie zmieniłem statutu mojego konta na konto bankowe?

również czy muszę informować o majątku na paypal i coinbase gdzie łączna kwota wynosi 250PLN, bardziej mnie interesuje czy lepiej poinformować o tym czy mogę tę kwestie pominąć.

kolejna kwestia pismo się kończy z obowiązaniem spłaty w całości lub w ratach ale na tę chwilę nie mam możliwość podjęcia się takiego zobowiązania(planuje wyjechać w przyszłym roku do Niemiec i zacząć spłacać dług). Jakie będę kolejne kroki komornika jeśli mój cały majątek wynosi te 250zł i nic innego nie posiadam na zakupione na moje imię i nazwisko i podam niemieckie konto bankowe lub go nie podam

Powrót