wykonanie wyroku eksmisji

• Autor wątku Autor wątku fongo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fongo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
wyrokiem sądu orzeczony jest rozwód z mojej winy i eksmisja (nie było mowy
czy należy mi się lokal czy nie -sąd stwierdził iż nie może nakazać przyznania lokalu-znęcanie się nad rodziną)
moje pytanie:
1.czy przysługuje mi lokal czy muszę się wynieść na bruk?
2.młodszy syn (ukończone 18 lat w tym roku w lutym -uczy się- chce iść ze mną) czy może?
3.jak tą sprawę załatwić?

Lokal socjalny nie należy się łobuzom znęcającym się nad rodziną. Ustawo o ochronie praw lokatorów.

dlaczego myślisz "łobuz" nigdy jej nie uderzyłem a byliśmy razem 25 lat to
ona przeważnie robiła i NADAL wszczyna awantury nie potrafi mówić i rozmawiać spokojnie ,młodszego syna beszta z błotem za każdym razem a starszego oprawiła by w ramkę choć przez niego siedzi w kuchni dopóki on nie skończy słuchać muzyki ,grać na kompie lub zlituje się i pozwoli jej iść spać.ja pracuje od rana do wieczora ona jest od dawna na emeryturze i to ja jestem "ŁOBUZ".ja nic nie kupuje ,nie daje na dom, wynoszę, sprzedaję, na okrągło pije (codziennie jeżdżę autem do pracy)skąd ona bierze pieniądze na utrzymanie domu i za co kupiła to wszystko co jest w domu a trochę tego jest.

to skąd sprawa o znęcanie? musiała mieć dowody, zgłoszenia na policji, świadków, z palca tego nie wyssała. wiem kij ma dwa końce, ale tyle się naoglądałam różnych zastraszonych kobiet, sama też to przechodzę, że....
A jeśli przeczytałeś w/w ustawę, to dla osób, które mają wyrok w sprawie o znęcanie lokal się nie należy. ona może wystąpić o alimenty dla dzieci póki się uczą i jeśli sama będzie w ciężkiej sytuacji od ciebie. z taką sytuacją nie wiele masz pola manewru.

czyli nie mam poco iść z wyrokiem do urzędu

dla n iej liczą się tylko pieniądze i oto ta cała sprawa a że kiedyś zdażyło mi sie po pijanemu zrobić w domu zadymę -za to był wyrok o znęcanie lata 90-
kilka razy była policja bo ja wróciłem po alkoholu.ja nie lubie wzywać policji o byle co może to żle

zawsze można spróbować, ale j/w.. kiepska sprawa. wejdź na stronę np rzecznika spraw obywatelskich, czy biura porad obywatelskich, są tam telefony i można zadzwonić, umówić się z prawnikiem.

Powrót