H
hrabia1978
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam na początku przedstawię w czym rzecz. Zostałem skazany na wyrok 2 miesięcy w zawieszeniu na dwa lata a dodatkowo przez okres kary pozbawienia wolnosci musze odpracowac w odpowiedniej firmie 30 bezplatnych godzin a dokladnie brzmi to tak na podstawie art.217 $ 1 k.k. za czyn opisany w pkt 1 aktu oskarżenia na karę 2 miesięscy ograniczenia wolności; na podstawie art. 35 $ 1 k.k. w zw. z art 34$ 2 PKT 2 K.K.K ORZEKA WOBEC OSKARŻONEGO OBOWIĄEK WYKONANIA NIEODPŁATNEJ KONTROLOWANEJ PRACVY NA CELE SPOŁECZNE W ODPOWIEDNIM ZAKŁADZIE PRACY W WYMIARZE PO 30 GODZIN W STOSUNKU MIESIĘCZNYM- PRZEZ CALY CZAS ODBYWANIA KARY OGRANICZENIA WOLNOŚCI.[/b](czyli rozumuje ze mam do wykonania 60 godzin) Dodam jeszcze ze wyrok wydal sad w Olsztynie a ja mieszkam i jestem zameldowany na mazowszu No i wszystko gra Tylko teraz problemy male sie pojawily udalem sie do PGK (jedyna firma w moim miescie zajmujaca sie takim sprawami) i tutaj pani mi powiedziala ze musze czekac... No i mam kilka pytan Czyli teraz musze czekac az przesla mi cos takiego jak Wykonalstwo(czy jak to sie nazywa) wyroku??? Czy w tym "wykonalstwie" bedzie mowa o tym w jakim zakladzie mam to wykonac??? Czy istnieje mozliwosc odpracowania tego w innym zakladzie pracy lub jakies organizacji np. klub sportowy uczniowski klub sportowy CZy o tym wszystkim to bedzie decydowal wysokawy sad w Olsztynie czy juz moj miejscowy??? Czy dostane kuratora??? Czy istnieje jakas mozliwosc zamiany tej pracy bo ja jestem zatrudniony a pani powiedziala mi ze odbywanie kary odbywa sie w godzinach 7-15??? Czy ja moze sam mam sie upomniec o te wykonalstwo wyroku (choc to glupie chyba pytanie
) Moze ktos juz byl w podobnej sytuacji i ma troche orientacji jak i co bo dla mnie polskie prawo jest tak bezdennie glupie skomlpikowane i utrudniajace zycie ze szkoda slow... Pozdrawiam