Wykorzystanie programów do obróbki zdjęć

• Autor wątku Autor wątku Katiiia_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Katiiia_1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,

czy można wykorzystać program *** (GNU General Public Licence) oraz program *** (Free Software GPLv3) do obróbki zdjęć a później do sprzedaży tych zdjęć?

Mam na uwadze współpracę ze stockami zdjeć polegającą na obrabianiu fotografii oraz sprzedaży tych fotografii na stockach. Wydaje mi się, że warunki licencji ww. programów pozwalają na takie wykorzystanie. Poproszę jednak o potwierdzenie czy mam rację?

Pozdrawiam :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Katiiia_1 napisał:
... Wydaje mi się, że warunki licencji ww. programów pozwalają na takie wykorzystanie. ...
Lepiej być pewnym czytając dokładnie warunki licencji aby później nie narazić się na zarzut naruszenie licencji, nie mniej nie ma to żadnego wpływu na legalność rozporządzania zdjęciami. Oczywiście zakładam, że jesteś ich autorem.

Tak, zdjęcia mojego autorstwa :). Przytaczam tutaj na forum konkretny przykład wykorzystania programów- czy mogę prosić o konkretną radę? Czy Pana zdaniem w tym przypadku programów można użyć?

Nie zajmujemy się żadnymi konkretnymi programami, odpowiedzi szukaj w treści licencji. W razie wątpliwości pytaj u źródła, nie jesteśmy suportem żadnego oprogramowania.

Powrót