Wykorzystanie tkanin z wizerunkiem postaci Disneya

• Autor wątku Autor wątku Orzel29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Orzel29

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam ,

Proszę o informacje czy kupując tkaninę z licencja z postaciami Disneya mogę jej użyć do uszycia i późniejszej sprzedaży kocykow , poduszek itp? Nie mogę znaleźć takiego samego tematu a czytając inne nie mam pewności.

Panie Leszku a co w sytuacji gdy na obrzeżach tej tkaniny jest napis oczywiście w języku angielskim , że jest to tkanina do użytku własnego.

Strasznie ciężko znaleźć informacje na temat wykorzystania tych tkanin , a nie chcielibyśmy dostać kary idącej pewnie w dziesiątki tysięcy zł.

Orzel29 napisał:
... Strasznie ciężko znaleźć informacje na temat wykorzystania tych tkanin ...
A na temat wskazanej zasady wyczerpania prawa również ?

Dziękuje Panu. Ktoś postraszyl moją mamę , że nie może korzystać zarobkowo z tkanin z wizerunkiem postaci z bajek Disneya nawet kupując te tkaniny z licencją Disneya.

Każdy towar/materiał legalnie wprowadzony do obrotu może być swobodnie wykorzystywany.

Panie Leszku może jestem przeczulony ale chcę mieć pewność aby nie płacić kar. Dostałem informację ze sklepu sprzedającego takie tkaniny.

Witam, jesli chce Pan uszyc gotowe produkty z tkanin Disneya to
potrzebuje Pan licencje od Disneya na sprzedaz tych produktow.

Bzdura. Można mieć tutaj raczej obawy, że wytwórca materiału użył tego motywu bezprawnie dlatego podaje takie bezsensowne informacje. Radzę w takim razie zmienić dostawcę.

Ostatnia edycja:
Powrót