Wykorzystanie wizerunku z reklamy

• Autor wątku Autor wątku Masterpiece
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Masterpiece

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Proszę o informację, bo nie mogę nigdzie nic znaleźć. Otóż spodobała mi się ostatnia kampania reklamowa A***a "we mnie jest rock" ***mod*** i chciałbym ją wykorzystać w celu prywatnym, czyli nadrukowania obrazu/motywu tej reklamy na koszulkę. Pisałem do redakcji o możliwość zakupienia koszulki lub pozwolenia na wykorzystanie wizerunku, jednak nie dostałem żadnej odpowiedzi.
Czy mogę po prostu sam sobie koszulkę z logo Antyradia zrobić? Nie chcę zarabiać na tym, po prostu podoba mi się, i chcę w takiej chodzić np. na koncerty (dla Antyradia to w sumie darmowa reklama :D).
Ewentualnie czy zamazując logo redakcji unikam odpowiedzialności za bezprawne wykorzystanie wizerunku czy kryptoreklamę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi,
pozdrawiam, Marek

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Masterpiece napisał:
... pozwolenia na wykorzystanie wizerunku...
Rozumiem, że masz namyśli jakąś grafikę.
Masterpiece napisał:
... Czy mogę po prostu sam sobie koszulkę z logo Antyradia zrobić?...
Dozwolony użytek osobisty. Pamiętaj jednak, że sprzedanie tej koszulki już będzie wykraczać poza tę licencję ustawową.

Ostatnia edycja:
Tak, grafikę z reklamy, obok której widnieje logo Antyradia. Sprzedawać absolutnie tego nie chcę, to tylko dla mnie. Czyli jeśli zakładam tylko użytek osobisty, to chodzenie w takiej koszulce w miejscach publicznych jest dozwolone?

Powrót