Wykreślenie z BIK i zadośćuczynienie

• Autor wątku Autor wątku galaxymusic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

galaxymusic

Użytkownik
Odpowiedzi
74
Cześć,

gdzieś coś wyczytałem, ale pewności nie mam.

Czy mogę wysłać pismo do banku żeby usunęło mnie z BIK i wypłaciło zadośćuczynienie, ponieważ dług jest przedawniony.
Kredyt z 2009 roku, nie dostałem żadnego tytułu egzekucyjnego, ani sprawa nie była u komornika, wysyłali tylko monity, ale ostatnie były kilka lat temu.
W chwili obecnej również nie mam żadnej informacji żeby ktokolwiek mnie za to ścigał. Jedyny ślad to BIK w którym widnieje.

galaxymusic napisał:
Czy mogę wysłać pismo do banku żeby usunęło mnie z BIK i wypłaciło zadośćuczynienie, ponieważ dług jest przedawniony.
Czy możesz? Możesz. Jaki będzie efekt? Śmiech w banku :)

No dobra, a w poniższym orzeczeniu wydaje mi się, że właśnie doszło do takiej śmiesznej sytuacji..

http://orzeczenia.waw.sa.gov.pl/content/$N/154500000000503_I_ACa_001217_2012_Uz_2013-04-10_001

galaxymusic napisał:
No dobra, a w poniższym orzeczeniu wydaje mi się
Dokładnie tak - wydaje ci się :)
Kiedy kredyt przestał być spłacany, była cesja na fundusz?

Przestał być spłacany około 2010 roku, nie było cesji, nie było niczego, nikt się po nic nie zgłaszał.

Ostatni monit z marca 2012 roku - Prośba o pilny kontakt z Koksztys

2evx0g5.jpg

Pobierz informację ustawową. Z obrazka powyżej wynika że sprawa jest w mBanku. Wpis zasadny, a 5 lat będzie się liczyło od momentu spłaty/cesji. Chyba że będą możliwości na usunięcie, jednak tego nie da się określić bez informacji ustawowej

Przewidywana data rozpoczęcia przygotowania raportu: 27-09-2016.

Także wrócę później ;)

Powrót