Wykreślenie z BIK - kiedy?

• Autor wątku Autor wątku Malwina_86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malwina_86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry

8 lat temu miałam karte kredytową na kwotę 1000zł w Lukas Banku. Całość zadłużęnia spłaciłam i kartę zamknęłam. Po kilku miesiącach przyszła mi informacja, że mam niedopłatę w kwocie ok 3zł. Zlekceważyłam ten fakt :-/ Co jakiś czas przychodziły mi ponaglenia aby spłacić "zadłużenie". Po kilku latach przyszła mi informacja, że mój dług wynosi teraz ponad 300zł. Ten fakt tym bardziej zlekceważyłam :-/

Założyłam profil kredytowy w BIK i okazało się, że mam przez to "zadłużenie" negatywną historię kredytową.

Byłam w banku, jednak nie posiadają już żadnych informacji o moim długu. Napisałam też prośbę o usunięciu moich danych z Bik i nie przetwarzaniu moich danych osobowych. Do tej pory nie dostałam żadnej informacji od Banku, a zaległość w Bik wciąż "wisi".

Czy Lukas Bank mógł nałożyć tak duże odetki i koszty własnę za kwotę 3zł?

Czy mogli umieścić moje dane w BIKu?

Czy istneje możliwoć, że pozytywnie rozpatrzą moją prośbę?

Ps. To jest nauczka żeby nawet "drobnych groszy" nie lekacewarzyć, bo takie głupstwo może zaważyć na naszej zdolności kredytowej ;) Swoją drogą człowiek młody był i głupi :D

Malwina_86 napisał:
Czy Lukas Bank mógł nałożyć tak duże odetki i koszty własnę za kwotę 3zł?
Mogli dopisać i kilkaset tys. zł. W razie pozwu w sądzie przegrywają. Każdą kwotę właściwie przegrywają
Malwina_86 napisał:
Czy mogli umieścić moje dane w BIKu?
Z racji tych 3 zł - tak
Malwina_86 napisał:
Czy istneje możliwoć, że pozytywnie rozpatrzą moją prośbę?
Istnieje.
Wpis samoczynnie zniknie po 5 latach od sprzedaży długu

Powrót