Wykroczenie z art. 65. § 2.

• Autor wątku Autor wątku Wokerte
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wokerte

Użytkownik
Odpowiedzi
88
Sprawa z art. 65. § 2., gdy się najpierw POLICJI nie podaje swoich danych osobowych, a potem się zmienia zdanie i się je dobrowolnie podaje a POLICJA i tak kieruje pozew do sądu że się tych danych wcześniej nie podało.
Gdy zachodzą powyższe okoliczności:
Czy jest jakikolwiek artykuł prawny, z którego wynika że gdy się popełni czyn niezgodny z prawem a potem się człowiek reflektuje i dopełnia dobrowolnie swoich prawnych obowiązków, z którego wynika że jest w takich okolicznościach niewinny czy że nie można go ukarać ?

A jak przekroczyłeś dozwoloną prędkość ale się "namyśliłeś" i zwolniłeś to uważasz, że jesteś niewinny?

forg napisał:
A jak przekroczyłeś dozwoloną prędkość ale się "namyśliłeś" i zwolniłeś to uważasz, że jesteś niewinny?
Nie do końca tak uważam. Jednak w mojej ocenie przykład, który podałeś nie do końca pasuje do mojego zapytania. Ja zapytałem o kwestie niewylegitymowania się, opisałem dokładnie sytuacje, więc proponowałbym się na tym temacie skupić.
Zapytałem o artykuł prawny pasujący do mojej sytuacji.

Sam sobie odpowiedziałeś w pierwszym poście, skoro popełniasz czyn niezgodny z prawem, to już mogą za niego pociągnąć Cie do odpowiedzialności. Fakt, ze po chwili zaprzestajesz go popełniać i dzialsz tak, jak na leży, nie zmienia faktu, ze już go popełniłeś i możesz za niego odpowiadać.

'''''pozew do sądu, artykuł prawny'''''. mistrzostwo. chłopie najpierw to się naucz podstaw, a nie bazujesz na patologii internetowej i stajesz okoniem tym policjantom, a teraz szukasz pomocy przedstawiając swoją sytuację w taki sposób że ci policjanci to źli, a ty byleś krystaliczny gdzie po samym tutaj opisie sam potwierdziłeś że dałeś bubu i najprawdopodobniej na początku zgrywałeś cwaniaka, a jak ciebie docisnęli to podałeś dane.

a teraz napisz dokładniej dlaczego nie podałeś danych czy tam skłamałeś ?,. Oraz co chciałeś takim zachowaniem osiągnąć i na kim się wzorowałeś że zrobiłeś taką głupotę gdzie tutaj po twoim pisaniu widać że nie masz za grosz wiedzy a wszedłeś w jaką niepotrzebną dyskusję ?.
jako kierowca jeżdżący po kraju wielokrotnie mnie zatrzymują, sprawdzają sobie samochód i sprawdzają mnie w tych swoich urządzonkach. wszystko z kulturką, luźna gadka bez niepotrzebnych debilnych zachowań jakie są promowane na internecie. całość trwa najczęściej kilka minut w fajnej atmosferze. ''dzień dobry, dziękuję, do widzenia'' i jadę dalej.

qwertu70 napisał:
na początku zgrywałeś cwaniaka, a jak ciebie docisnęli to podałeś dane.
Nie było tak, chciałem swoje dane podać na komisariacie i żeby było to udokumentowane, gdyż uważałem że interwencja była bezzasadna i ze strona, która wezwała Policje nie miała racji.
qwertu70 napisał:
a teraz napisz dokładniej dlaczego nie podałeś danych czy tam skłamałeś ?,.
Nie podałem na początku, a po kilku minutach chciałem podać.
qwertu70 napisał:
Oraz co chciałeś takim zachowaniem osiągnąć i na kim się wzorowałeś
Na nikim się nie wzorowałem, uwazałem że interwencja była bezzasadna i chciałem to na komisariacie powiedzieć
qwertu70 napisał:
jako kierowca jeżdżący po kraju wielokrotnie mnie zatrzymują, sprawdzają sobie samochód i sprawdzają mnie w tych swoich urządzonkach. wszystko z kulturką, luźna gadka bez niepotrzebnych debilnych zachowań jakie są promowane na internecie. całość trwa najczęściej kilka minut w fajnej atmosferze. ''dzień dobry, dziękuję, do widzenia'' i jadę dalej.
Jak uważasz że tak jest dobrze to rób tak dalej, o ile lubisz być zatrzymywany i sprawdzany to ja to rozumiem, ja jestem inny. U mnie też na początku była miła atmosfera, dopiero jak poprosiłem o protokół zatrzymania to się zepsuła gdyż początkowo nie chciano mi go wydać. Jednak go w końcu uzyskałem

Powrót