Wykup działki

• Autor wątku Autor wątku RafalQ2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeżeli działka ma KW i zostanie poprawnie wpisana do wyszukiwarki, to na pewno KW się znajdzie.
KW to nie problem, problemem jest to, że znalezienie KW prawdopodobnie nic ci nie da.

Znałbym przynajmniej właścicieli to już coś

Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka

złożyłem zamówienie na jednej z tych stron po ID działki, właśnie otrzymałem informację, ze zamówienie zrealizowano negatywnie, czyli nie odnaleziono KW. Jakie kroki moge podjąc oprócz chodzenia po miejscowości i pytania ludzi?

Dzień dobry, jeszcze raz pozwolę sobie na zadanie pytania.
Mianowicie złożyłem wniosek o wypis z rejestru gruntów i otrzymałem taką odpowiedź:

służebność gruntowa nie jest interesem prawnym? kto ma rację?

Ostatnia edycja:
Z pisma wynika, że służebność gruntowa ma być (być może zostanie) ustanowiona, a więc aktualnie jej nie ma. Jak nie ma, nie ma interesu prawnego.

no tak, ale żeby ją utworzyć muszę znać właścicieli, w tym celu wystąpiłem o wypis z rejestru gruntów. Z kolei do wypisu potrzebuję mieć interes prawny...

Dzien dobry, wracam po jakimś czasie. Dowiedziałem się że stan działki w jakoś sposób został uregulowany, i teraz udziały są podzielone miedzy trójkę rodzeństwa. Zorientowałem się też że nijak się między sobą nie dogadają jeśli chodzi o sprzedaż, formalnosci. Chciałbym im przedstawić sprawę tak, że ja za nich wszystko załatwię, wszystkie formalnosci, a spotkać się będą musieli tylko raz u notariusza na faktyczne podpisanie dokumentów, i dostanie wtedy każdy w kopercie swoją część pieniędzy, a nie będą musieli nic załatwiać. Czy jest to możliwe? Jakie formalnosci musiałbym pokonać by tak się stało? Chciałbym po prostu beż angażowania ich, bo są trochę problemowi i niezaradni, załatwić wszystko, tak by tylko złożyli podpis i dostali umówiona kwotę. Czy to możliwe?

Wysłane z mojego SM-A516B przy użyciu Tapatalka

Spotkał się ktoś z takim podejściem do sprawy?

Wysłane z mojego SM-A516B przy użyciu Tapatalka

Powrót