Wyłączyć sędziego czy pisać skargę do Prezesa

• Autor wątku Autor wątku Bune
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bune

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam serdecznie

mam pytanie występuję w sprawie jako jedna ze stron calą sprawę nagrałem
cyfrowo a propos nagrywania czy wolno czy nie wolno odsyłam do artykułu z "Rzeczypospolitej" - 'Pamięć sędziego zastapi magnetofon"

http://www.rp.pl/artykul/4,67682.html

Czy pisać pismo o wyłączenie sędziego stronniczego ( kobieta )

Argumenty:

- podnosila na mnie głos
- przyczepila się do mojego starego laptopa ( kustosz muzeum powinien się nim zająć :D ), że stać mnie na niego
- mialem ograniczone możliwości swobodnego złożenia wyjaśnień tzn nie pozwalała mi złożyć pełnych a stronie przeciwnej pozwoliła dosłownie na wszystko włącznie na oszczerstwa pod moim adresem

Czy pisać pismo w formie skargi do Prezes ( a tak na marginesie byłem u Prezesa Sądu, która mi zasugerowała o tej formie zażalenia :) z moich źródeł wiem że tę panią sędzię nikt nie lubi włącznie z panią Prezes :) )

Mam prośbę czy ktoś mi może pomóc jak ma wyglądać pismo w formie skargi bo z pismem o "wyłączenie.." dam sobie radę a z tym nie wiem jak ruszyć

pozdr

Skaraga wygląda własciwie tak samo jak wniosek o wyłączenie, tylko nazwę ma skarga. Pismo procesowe powinno mieć elementy wskazane w art.119 kpk.

Co do nagrywania:
[cytat:ct926p3r]Art. 358.
Jeżeli nie przemawia przeciw temu wzgląd na prawidłowość postępowania, sąd na
wniosek strony wyraża zgodę na utrwalenie przez nią przebiegu rozprawy za pomocą
urządzenia rejestrującego dźwięk.[/cytat:ct926p3r]

Powrót