Wyłudzenie a grożby i zniesławienie

• Autor wątku Autor wątku myszka1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

myszka1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam wszystkich.
Sprawa przedstawia się następująco. Poł roku temu na aukcji allegro zaoferowałam do kupienia telefon. Ktory wygral jakiś Pan P. Po czym wpłacił mi kwote za ten tel. Niestety aparat uleg uszkodzeniu o czym zawiadomilam klienta i zaproponowałam zwrot pieniedzy.Chciałam by podał konto. Po jakims czasie i wielu kłotniach że on chcetel chciał podac konto nie jego tylko czyjeś. Nie zgodziłam się i wtedy zaczeł się grożby w smsach o treściach bardzo wulgarnych ( typu dzi....,ku.....spod latarnii.....a przede wszystkich tekst że mnie niedługo dorwie i wtedy pożałuję), kolejnym krokiem były nocne telefony. W koncu napisałąm temu Pani smsa że jak poda konto oddam pieniądze. podał(w koncu swoje) i napisał -czekam 2 dni(podal w piatek wieczorem). w poniedziałek zgłosił sprawe na policję i teraz dostałam wezwanie.mam część tych smsów od niego czy to pokazac?pieniadze odesłałam mu wlasnie w poniedzialek proszę o pomoc.nie wiem jak tlumaczyc to ze nie oddałam mu pieniedzy przez tyle czasu, ale balam sie wplacic na obce konto poza tym troche chcialam go ukarac za te straszne smsy.Prosze o pilną odpowiedź.

No proszę tłumaczyć tak jak było, tj że bała się pani wpłacić pieniadze na konto obcej osoby, a chciała wpłacić na konto osobiste kupujacego.
Są jakieś slady tego, że pisała Pani, iz nie chce wpłacać na obce konto, a chce na osobiste?

Prosze też wskazać, że w dwa dni po otrzymaniu numeru konta wpłaciła Pani pieniądze, a tre dw a dni były w weekend.

Można pokazać smsy.

Powrót