Wyłudzenie odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku user273085
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

user273085

Stały bywalec
Odpowiedzi
699
Dzień dobry miałem nieprzyjemną sytuację ze strażnikiem miejskim. Wszedł mi pod auto z wcześniej chorym kolanem żeby wyciągnąć odszkodowanie. Niestety prawo stoi po jego stronie dlatego że w momencie kontroli próbowałem ominąć radiowóz i odjechać i ruszyłem i w tym momencie strażnik miejski zaczął udawać że uderzyłem go w kolano co jest oczywiście nieprawdą. Niestety w sądzie przegrałem tą sprawę. Teraz czeka mnie zapewne powództwo cywilne z jego strony i kolejna wypłata pieniędzy ponieważ rozstrój zdrowia był powyżej 7 dni. Doskonale zdaję sobie sprawę że miał wcześniej chore kolano i znalazł sobie tak zwanego frajera na którym zrobił sobie rehabilitacje i inne rzeczy. Jest jakakolwiek szansa żeby dowieźć tego że on miał wcześniej chore kolano?

Mógł mieć chore kolano, którego leczenie się mogło zakończyć. Ale ty pechowo właśnie w takie osłabione kolano dowaliłeś samochodem. Więc kontuzja mogła się odnowić. Taka sytuacja jest jak najbardziej prawdopodobna więc nawet zdobycie przez ciebie dokumentacji o wcześniejszym leczeniu może Ci mało pomóc.

Raczej mało prawdopodobne aby lekarz w trakcie obdukcji nie zauważył że to stare uszkodzenie

Odszkodowanie to sprawa dla Twojego ubezpieczyciela OC

Jestem bardziej niż pewien, że rozjechanie funkcjonariusza podczas ucieczki przy próbie zatrzymania kwalifikuje się do regresu ubezpieczeniowego

Ostatnia edycja:
Powrót