wyłudzenie pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku wojtek_86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojtek_86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam,

wczoraj otrzymałem pismo (zdjęcia poniżej) że rzekomo wziąłem pożyczkę z chwilówkomatu, co jest kompletną bzdurą, nigdy w życiu nie brałem pożyczek, jedynie raty które zawsze spłacałem w terminie.
Dodam, że pismo nie przyszło poleconym.

Czytałem opinie na temat tej firmy windykacyjnej, opinie wyszukałem po numerze ***mod*** wszystkie negatywne i głownie piszą że próbują wyłudzić pieniądze.
Sprawę zgłosiłem na policji, dodatkowo co mnie martwi to fakt że zgubiłem dowód 2x w życiu (2014 i 2015) zawsze było to zgłoszone na policje, ten w 2015 byl również zastrzeżony w bankach i posiadał obecny adres.

Proszę o opinie co powinienem zrobić i czego mogę się obawiać?
dzięki

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/11/16/15453464_1.jpg
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/11/16/15453466_2.jpg

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Bez sprawy sądowej od ciebie pieniędzy nie są w stanie wyciągnąć. A jak sprawa trafi do sądu to tam przedstawisz informacje na temat toczącego się postepowania na policji gdyz to nie ty brales ten kredyt.

czyli istnieje prawdopodobieństwo że ktoś ten kredyt na mnie zaciągnął?
czy jest sens dzwonić do tej firmy i prosić o podanie na kogo został zaciągnięty na jakie konto zostały przelane pieniądze ? i przedstawić im fakt że sprawa już jest zgłoszona na policje o próbe wyłudzenia i nękanie?

W chwilowkomat ie do którego dzwoniłem rzeczywiście odnotowali taka pożyczkę! Chciałem uzyskać informację na jaką serię dowodu i nr oraz na jakie konto, powiedzieli ze takie informacji udziela policji jak przęsla nr sprawy. Jadę na komkde w poniedziałek im podpowiedzieć co mja zrobić, dodatkowo wyślę emaila do tej chwilówki z prośbą o podanie tych danych może mi odpowiedza

rzeczywiście mieliście racje co do firmy, teraz dzwonią i podniesionym tonem żądają podania daty urodzenia.
dzisiaj przyszła kolejna pożyczka z Filarum na kwote 300zł, której nigdy nie brałem, sam jestem ciekaw załatwienia sprawy

Powrót