Wyłudzenie poświadczenia nieprawdy

• Autor wątku Autor wątku Rodzyna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rodzyna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Mój znajomy jakiś czas temu kupil rozbite auto ( w swoim miescie ) od handlarza, ktory przywiozl go zza granicy. Auto najpierw bylo w Stanach a później w Niemczech. (Chce nadmienic, ze znajomy zrobil to autko na cacy, aby bylo gotowe do jazdy tzn.naprawil je )

Moj znajomy dostal wszystkie dokumenty ktore dostaje sie podczas takowej transakcji w tym m.in dowod rejestracyjny ze Stanów, ktory jak sie z czasem okazalo spędzil nam wszystkim sen z powiek oraz umowę kupna ktora takze nie dala o sobie zapomniec :( Najpierw znajomy pooplacal wszystko co bylo trzeba lacznie z tlumaczeniami dokumentow na j.polski poszedl do wydzialu komunikacji aby zarejestrowac auto. Tam okazalo sie, ze jest to niemozliwe wlasnie z powodu dowodu rejestracyjnego, ze niby ono " lewe " jest :/ - spraw trafila na policje !! Podczas śledztwa okaZalo sie, ze umowa kupna/sprzedazy takze posiada jakies nieprawidlowosci, o ktore CALY CZAS byl oskarzany moj boguducha winny znajomy :( W koncu po jakims czasie osoba odpowiedzialna za sfalszowanie owego dokumentu sama przyznala sie policji za co dostala karę !! Myslelismy, ze sprawa zostala juz wyjasniona ! Ale gdzie tam ;/ Moj znajomy ciagle jest jako PODEJRZANY :( A najgorsze jest to, ze winia JEGO a nie interesuja sie HANDLARZEM !!! Dziś przyszedl mojemu znajomemu dokument z policji o tresci :
" wyludzenie poswiadczenia nieprawdy po uprzednim podrobieniu umowy kupna-sprzedazy "​
- ja sie pytam - co to ma byc ???? Ma isc na policje niebawem na kolejne przesluchanie !! Pomóżcie, co mamy robic w tej sytuacji ? On jest niewinny ! DostAl przeciez auto juz z dokumentami !!

Powrót