wyłudzenie pożyczki przez partnera

• Autor wątku Autor wątku Agnieszka_890
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agnieszka_890

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam ,
Mam pewien problem związany z wyłudzeniem na moją osobę kilkunastu pożyczek w tak zwanych "chwilówkach".
Mianowicie w ubiegłym roku razem ze swoim ówczesnym partnerem wzięłam pożyczkę na którą z pełną świadomością się zgodziłam. Procedura wyglądała następująco logowanie na stronie internetowej, wybranie kwoty pożyczki ,przelanie 1 gr z mojego konta na konto pożyczkodawcy w celu uwierzytelnienia ,że ja to ja i tak oto pieniądze znalazły się na moim koncie. Wszystkim zajął się mój partner. Niestety przez mój brak podejrzeń i głupotę bo z biegiem czasu nie mogę tego nazwać inaczej mój były już partner zaciągał kolejno tego typu pożyczki bez mojej wiedzy, wiedzę taka miałam już po fakcie kiedy pieniądze wpływały na moje konto bądź kiedy dostałam pismo. Ten człowiek nie jest już moim partnerem rozstaliśmy się. Ugodowo miał spłacić to co nabrał bez mojej wiedzy jednak uchyla się od tego. Zwracam się z prośbą o pomoc co mogę w tej sytuacji zrobić boje się ze jak pójdę na policje to mnie porostu wyśmieją. Pierwsza pożyczka była wzięta prawie rok temu na dzień dzisiejszy jestem zadłużona na łączno kwotę 3300 zł. Proszę mi powiedzieć co policja może zrobić w tej sprawie jak wygląda takie postępowanie na co powinnam być przygotowana. Proszę o niezwłoczną pomoc.

Powrót