Wyłudzenie w sklepie internetowym

• Autor wątku Autor wątku stinky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stinky

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Mijają 4 tygodnie od dnia, w którym opłaciłem zakupy w sklepie internetowym na kwotę ok. 100zł. Otrzymałem automatyczne potwierdzenie otrzymania wpłaty i od tamtej pory... cisza. Na stronie sklepu przesyłka widnieje jako niewysłana, oba telefony kontaktowe właściciela są wyłączone (dzwoniłem regularnie), nie ma kontaktu via e-mail. Jednak człowiek żyje, bo na swoim koncie na allegro loguje się niemalże codziennie. Przeszukując forum znalazłem informację o 30 dniach przysługujacych na realizację transakcji - za 3 dni mi one "stukną". Zebrałem kompletną dokumentację w postaci wydruków z potwierdzenia zamówienia, realizacji przelewu, kompletnych danych firmy oraz regulaminu sklepu. Nie wiem tylko jak najlepiej rozegrać tę sprawę. Czy powinienem iść od razu na policję, czy może spróbować najpierw poprosić o pomoc w uokik?

Dodam że sklep jest całkiem spory i znalazłem w internecie bardzo pozytywne opinie o nim, zatem nie wyglądał on na typowy krzak. Czemu dzieje się tak jak się dzieje - nie mam pojęcia.

Pozdrawiam

[cytat="stinky":3t3os73z]Czy powinienem iść od razu na policję, [/cytat:3t3os73z]

Ja bym tak zrobił

Powrót