wyłudzenie

• Autor wątku Autor wątku madzioszek1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

madzioszek1

Użytkownik
Odpowiedzi
34
jezeli mam pokwitowanie ze pozyczono odemnie pieniadze (nie małe) , a nie zostaja mi oddawane tak ja sie zobowiazano ( w obecnej chwili nie zostaje oddawane juz nic od trzech msc )to czy jest to podstawa do złożenia w prokuraturze zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa polegajacego na wyłudzeniu?

Przede wszystkim - czy pozyczkobiorca zwrócił jakąś część pożyczki, czy też nie zwrócił nic? Monitowała go Pani o zwrot pożyczki czy też nie? Jeżeli tak, to dlaczego nie oddał pożyczonych pieniędzy?

zwrócił małą częsc tej kwoty, czy monitowałam tak i to nie raz,twierdzi ze nie ma pieniedzy bo nie pracuje, ale stec go na kupno auta, dobrego telewizora i sprzetu, stac go na wycieczki po europie wszystko zapisuja na konkubine, robi to celowo bo nie tylko mi jest winny.

Czy ma Pani jakieś dowody na to, iż w momencie gdy pożyczkobiorcy została udzielona pożyczka - miał on już wtedy zamiar nie spłacić tej pożyczki ?

nikt nie jest w stanie okreslic czy pozyczkobiorca bedzie splacal dług czy tez nie,
gdyby banki wychodzily z takiego zalozenia nie udzielalyby kredytow

Chodzi o to czy ma pani przesłanki czy też dowody na to, iż pożyczkobiorca już w chwili brania pożyczki zakładał, iż jej nie spłaci - wtedy mielibyśmy do czynienia z wyłudzeniem.

Powrót