Wymeldowanie a działalność gospodarcza

• Autor wątku Autor wątku MORSKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

MORSKI

Użytkownik
Odpowiedzi
281
Witam
Prosze o radę w następującej sprawie:
Prowadzę działność gospodarczą.
Planuje ją zakończyć 31 grudnia 2007.
W połowie września musiałem sie wymeldować z mieszkania w którym byłem zameldowany , bo właściciel je sprzedawał. I sprzedał.
Poradzono mi żeby w zwiażku z krótkim czasem do zakończenia działalnosci nie meldować się na nowo nigdzie i nie wykazywać nigdzie powyższych zmian. Jest mi to bardzo na ręke bo poznałem całą gehennę zwiazana z oficjalną zmianą siedziby firmy.
Z nowym właścicielem mieszkania dogadałem sie że mogę do końca grudnia korzystać ze skrzynki pocztowej.
Podatki i ZUS płaciłbym w tej sytuacji jak dotychczas.

Tak więc pytanie jest takie : jakie sankcje grożą za niedotrzymanie przepisów polegające na tym ze spóźniłem sie z obowiazkiem przemeldowania i niedpopełniłem obowiazki przerejestrowania.
Czy ktoś ma w tej dziedzinie jakies doświadczenie, bo przepisy sobie a życie sobie, spotkałem sie nawet z opinia ze urzędom skarbowym też to na ręke bo nie ma zamieszania z rozliczaniem działalnosci za dany rok przez dwa urzedy.

Pozdrawiam

Postępowanie, o którym Pan pisze, jest niezgodne z obowiązującym w Polsce prawem. Ponieważ nie udzielamy pomocy w łamaniu prawa, to zgodnie z regulaminem forum temat zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót