Wymeldowanie a podpis

• Autor wątku Autor wątku sara1977
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sara1977

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam
Rodzice mojego konkubenta wymeldowali go z wlasnościowego domku jednorodzinnego.Nie poinformowali go o tym ze to zrobili i ze jest bezdomny ,mimo ze mieli na niego namiary a także często do nich jeździł. mam więc pytanie

Czy do wymeldowania swojego syna z własnościowego domu potrzebny jest jego podpis?

i jeszcze jedno pytanie.

czy aby mógł sie zarejestrowac w urzedzie pracy jest mu potrzebne jakies zaswiadczenie że został osoba bezdomna czy na miejscu to sprawdzą ????

Z góry dziekuje za każda porade

nie na pewno nie potrzeba jego podpisu
ale nie jest to takie proste,
przede wszystkim powinien otrzymać jakieś pismo administracyjne że zostało wszczęte postępowanie by go wymeldować.
w Twoim przypadku widocznie zostało wysłane ale na adres rodziców i najprawdopodobniej zostało to nie przekazane .
Jeśli rodzice nie znali by adresu syna , również urząd poszukuje takową osobę przez urzędu np więziennictwo ,urząd skarbowy urząd pracy naprawdę jest tego sporo
w chwili obecnej nie mam wszystkich dokumentów do wglądu by Ci dokładniej opisać ,
Warto udać się do urzędu meldunkowego tam gdzie mieszkał i przedstawić sytuację !
tam na pewno dostanie wszystkie informacje na jakiej podstawie został wymeldowany
Wiadomo że jak się nie przebywa jest możliwość wymeldowania ,
ale nie można jeśli są tam rzeczy osobiste , z tego co mi wiadomo również jest przeprowadzony wywiad środowiskowy , choć nie jestem pewna czy to tyczy się również mieszkania w domu jednorodzinnym:?
przede wszystkim musi to otrzymać na piśmie !
takie pisma wysyła się za poręczeniem odbioru! przez urząd ,
jest możliwość odwołanie się do wojewody , nie był o niczym informowany i ktoś musi być za to odpowiedzialny!

Powrót