Wymeldowanie byłej żony....

• Autor wątku Autor wątku jedar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jedar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam. Tematem ciut wybiegam w przyszłość. Żona stwierdziła, że "wraca do swego poprzedniego życia" i zostawiła mnie z naszym małym dzieckiem i dwójka swych z pierwszego małżeństwa. Znalazła pracę w swym mieście, gdzie poprzednio mieszkała. 3-4 dni jej nie ma, 1-2 dni jest w domu i ten cykl się powtarza. Jestem psychicznym wrakiem. W sadzie już wygrałem sprawę o rozdzielność majątkowa i teraz składam wniosek o to by moje dziecko było bez względu na sytuację rodzinną ze mną. Zresztą sugerował mi to sąd, bowiem ja to dziecko wychowałem. Zamierzam złożyć pozew o rozwód w orzeczeniem winy żony. A teraz sedno sprawy. Mieszamy w domu z mymi rodzicami, którzy są właścicielami nieruchomości. Żona stwierdziła, że jak się z nią rozwiodę to i tak się nie wyprowadzi..... Czytałem różne opinie, ale każdy przypadek jest inny. Więc moje pytanie.... Czy po rozwodzie można ją i jej dzieci wymeldować? Nadmieniam, iż mam umowę z rodzicami, na której to ja jestem głównym najemcą domu i wszystkie opłaty są na mnie. Pozdrawiam wszystkich.

jedar napisał:
Żona stwierdziła, że jak się z nią rozwiodę to i tak się nie wyprowadzi..... Czytałem różne opinie,
Żona może sobie twierdzić...
Właściciel nieruchomości (po rozwodzie) wysyła do ex żony list ZPO z określonym terminem,w którym ex ma się wyprowadzić(wypowiedzenie umowy użyczenia),oraz uprzedza,że jeśli ex się nie wyprowadzi zostanie skierowany do sądu pozew o eksmisję a także będzie naliczane comiesięczne odszkodowanie za bezumowne korzystanie z lokalu (max.kwota jaką właściciel mógłby uzyskać na wolnym rynku wynajmując pomieszczenie/a zajęte przez ex.).

Hmmmmm.... Dziękuję za odpowiedź. W istocie coś jest na rzeczy, bo oświadczyłem po rozdzielności, że sam utrzymuję cały dom i nałożę na nią czynsz. W rezultacie zapłaciła jedną z faktur za prąd.....

Powrót