wymeldowanie małżonka,wspólnota majatkowa ?

• Autor wątku Autor wątku indiarav
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

indiarav

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Bardzo proszę o pomoc i radę.Mam problem i utrapienie.Mąż od dłuższego czasu zachowuje sie agresywnie,zaniedbuje obowiązki i prawdopodobnie wystąpiła zdrada małżeńska...Dość,że jego zachowanie zaczyna się odbijać na dzieciach i wymeldowanie jest konieczne,zważywszy,ze
wyprowadził sie rok temu (2006) do mieszkania swojego wuja (użyczenie) lecz co jakiś czas mnie nachodzi.Nie mieszkamy więc praktycznie razem.
Jestem właścicielką domu który nabyłam jeszcze przed ślubem cywilnym, maż za dużo pije i krótko mówiąc, wystąpiła zdrada małżeńska.Będę wdzięczna za pomoc.Czy takie postępowanie trwa długo?Maz chce zrobić ze mnie wariatkę o czym słyszałam od osób trzecich (miałam stany depresyjne).Znając jego charakter mogę sie spodziewać wszystkiego łącznie z roztrwonieniem wspólnego majątku.Nie składam pozwu o rozwód bo łudzę sie jeszcze.
I jeszcze: czy skoro dom otrzymałam przed ślubem,występuje wspólnota maj ątkowa? dziękuje
:?: :(

Witaj. Z tego co wiem to możesz małżonka wymeldowac składając odpowiedni wniosek w w wydziale meldunkowym stosownie do zamieszkania. Wtedy po ok. 3 krotnej kontroli i odpowiedzi przez Policję, iż taka oaoba u Ciebie nie zamieszkuje wymeldowują w nn kierunku. Chyba, że powiesz gdzie obecnie przebywa małżonek to tam też będzie adres sprawdzony. Wtedy mąż powróci pewnie do Twojego domu. Istenieje cały czas wspólnota majątkowa - małżeńska ale do niej nie wlicza się dobra nabytego przed ślubem. Pozd.

Powrót