Wymeldowanie...;/Tragedia

• Autor wątku Autor wątku TRAGEDIA:(
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TRAGEDIA:(

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam!!!!!
Chciałem Wam przedstawić pewien problem. Mieszkam z rodzina (żona,syn)
w M3 w małym miasteczku gdzie jesteśmy zameldowani..Mieszkanie zostało wykupione przez mojego
teścia który kiedyś mieszkał tutaj z teściową i córką (obecną żoną) .Teraz jest już wybudowany i wyprowadzili się ponad rok temu na wieś (15km) dalej a my zostaliśmy sobie tutaj na mieszkanku. Zleciał ponad rok i dowiaduje się ze teść che mieszkanie sprzedać. Nie stać nas na wynajem mieszkania a z nimi mieszkać nie chcemy !!!! Teść szykuje nam mieszkanie na górze 3 pokoje w stanie surowym i łazienka w stanie surowym twierdząc że ma dla nas lokum zastępcze .Dom stoi w trudno położonym terenie ciężki dojazd,brak przystanków autobusowych w obrębie ponad 1-2km,posiadamy 1 samochód w dodatku nie sprawny i wymaga wiekszego wkładu finansowego a żona nie
ma prawa jazdy :(.W miasteczku natomiast prace mamy na miejscu i nasz syn chodzi tu do przedszkola teoretycznie wszystko mamy po ręką.Chcieliśmy się dowiedzieć czy:

1)Jest w stanie nas stąd wymeldować???
2)może jakimś prawem cześć mieszkania należy się mojej żonie która
mieszkała tutaj całe życie!
3)sąd uzna jego lokum jako lokum zastępcze dla nas??
4) powinienem zgłosić na POLICJE fakt iż odkąd się wyprowadzili zameldowani są dalej u nas i musimy płacić za nich za wywóz śmieci które specjalnie musi przewozić tutaj ponieważ tamtego domu jeszcze nie odebrał bo nie ma pomieszczenia gospodarczego.

Chciałem dodać że nie mamy z nim podpisanej żadnej umowy ani nie
wynajmuje go nam odpłatnie Czynsz media woda gaz prąd płacimy my.
Proszę o odpowiedż z góry dziekujemy.

[/LEFT]

TRAGEDIA:( napisał:
1)Jest w stanie nas stąd wymeldować???

Meldunek zależy w pierwszej kolejności od tego, czy się w danym miejscu przebywa. Dodam, że meldunek nie tworzy prawa do przebywania w lokalu. Jest co najwyżej poszlaką wskazująca na to że takie prawo istnieje. Ale prawo to wynika z czego innego.

2)może jakimś prawem cześć mieszkania należy się mojej żonie która
mieszkała tutaj całe życie!

Jeśli mieszkanie jest własnością wyłącznie teściów, to zapewne nie.

4) powinienem zgłosić na POLICJE

Niedopełnienie obowiązku meldunkowego w nowym miejscu może być wykroczeniem.

dzieki pozdrawiam

A czy ja mogę wymienić zamki w drzwiach tego mieszkania ???? właściciel nie mieszka tu od ponad roku i nie dopełnił obowiązku wymeldowania się po 3 miesiacach :)???

Powrót