Wymeldowanie z pobytu stalego

• Autor wątku Autor wątku julia123!
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

julia123!

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Bardzo proszę o pomoc.
Mam długi, których nie jestem w stanie spłacać, ponieważ jak powstawały to bylam aktywna zawodowo,mialam dochody i dobre opinie w bankach.Banki dawały kredyty potem się sprzedawały sa innymi bankami jak np., IDEA Bank , w ich siedzibach był inny bank ...
Potem się wszysko zalamalo, w korporacji nastąpiła zmiana zarządu, zmiana menagerow, zmiana dochodow, jak to w Polsce bywa. Ci co się nie rozpychają giną, co uczciwie pracują i nie chcą się zakolesiowac, co się nie podlizują ..to marnie kończą.Mam duzy żal , ale co z tego kiedy sa po tym wszystkim dlugi.
Przeszlam na emeryturę.Emerytura nie za wysoka choć 30 lat pracy wyższe wykszt. i wielkie poświecenie dla korporacji. przez 18 lat
Dorwaly się do tych długów firmy windykacyjne Koksztys , Justycja itp.
dzwonią zastraszają wymagają , 25% z emerytury zabiera komornik.
Ktos mi podpowiedział aby zmienić adres i wymeldować się a wówczas pisma będą trafialy " jako adresat nie zamieszkuje" i się może przedawnia..
Nie mogę już tak zyc, choruje na serce , a zyje jak na beczce prochu.
Proszę o pomoc w zakresie dlugów jak doprowadzić do przedawnienia.
Julia 123!

Przedawnienie nie zależy od dłużnika. Wierzyciel będzie mądry to poczyni kroki by przerwać bieg, będzie głupi - dopuści do przedawnienia.
Masz komornika płacisz 25% na wierzytelności zasądzone. A o Kosztys czy Intrum się nie martw. To te firmy egzekwują przez komornika? Jeśli tak to się śmiej z ich pisemek i straszenia. Jeśli to nie one, bo nie mają nakazu to największą głupotą jest chowanie głowy w piasek; przyjdzie pismo z sądu to zapytasz jak się bronić.

Powrót