wymeldowanie z pobytu stałego

• Autor wątku Autor wątku leszek2204
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

leszek2204

Użytkownik
Odpowiedzi
118
witam od 3 lat syn wyprowadził się do ojca ,który mieszka w Wrocławiu. Nie znamy dokładnego adresu a chciałam go wymeldować z pobytu stałego. co moge zrobić

ok a czy znając nr. rejestracyjny pojazdu policja pomoże w ustaleniu adresu zameldowania

na jakiej niby podstawie? popełnił przestępstwo?

nie u mnie nie mieszka już 3 lata a bieże porzyczki z providenta i nie spłaca a zaległości przychodzą na mój adres

Po co Panu nowy adres delikwenta?

Przeczytał Pan to co podałem???

Pytał Pan o wymeldowanie a nie ustalanie nowego adresu.
Listy odnosić na pocztę (jeśli zwykłe) lub odmawiać odbioru (jeśli polecone) podając że delikwent nie mieszka tu od 3 lat.

ale żeby wymeldować syna muszę znać jego obecny adres zamieszkania ....czy nie?

ok dzięki ...... i tak tego nie rozumiem

Wymagane dokumenty dla wymeldowania w drodze decyzji administracyjnej.

• organ gminy wydaje na wniosek właściciela lub innego podmiotu dysponującego tytułem prawnym do lokalu lub z urzędu decyzję w sprawie wymeldowania osoby, która opuściła miejsce pobytu stałego lub czasowego i nie dopełniła obowiązku wymeldowania się. Wniosek o wymeldowanie, zawierający dane osoby podlegającej wymeldowaniu, uzasadnienie
  • do wglądu dokument potwierdzający tytuł prawny do lokalu: wypis z księgi; wieczystej, umowa cywilno-prawna, decyzja administracyjna, orzeczenie sądu lub inny dokument poświadczający tytuł prawny do lokalu
Urząd przeprowadzi postępowanie weryfikujące i wyda stosowną decyzję administracyjną.

Proszę przeczytać CAŁY link który Panu wysłałem a w razie pytań wydział meldunkowy Pana urzędu miasta/gminy udzieli bliższych informacji w temacie.

W razie dalszych wątpliwości chętnie wesprzemy.
Pozdrawiam.

Powrót