wymeldowanie

• Autor wątku Autor wątku kapral27@o2.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kapral27@o2.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
W dniu 7.06.2009 chciałem zagłosować w wyborach co się okazało ze osiem miesięcy temu mój ojciec wymeldował mnie z domu ja sam jestem rzadko w domu od 2003roku jestem żołnierzem zawodowym i zamieszkuje na terenie jednostki wojskowej czyli jestem skoszarowany .Jak to jest że ja nic nie wiedziałem na ten temat i nikt mnie o tym nie powiadomił i czy mógł tak ktoś postąpić bo przecież każdy ma jakieś prawo aby się odwołać a ja tego nie mogłem zrobić , co mogę teraz zrobić i czy mogę się gdzieś odwołać .
Proszę o pomoc .Dziękuje .

Nie może się Pan odwołać, dlatego że urząd wyysyłał pisma do Pana na adres zameldowania.

W DNIU DZISIEJSZYM POBRAŁEM ODPIS TEJ SPRAWY , BYŁ WYZNACZONY KURATOR SPOŁECZNY (NASZA SĄSIADKA ) KTÓRA MIAŁA Z NAMI KONTAKT I NAWET W OKRESIE CZERWCA SPOTKALIŚMY SIĘ KILKA KROTNIE DO DZIŚ NIE PRZYZNAJE SIĘ DO TEGO ALE DOKUMENTY BYŁY PODPISANE PRZEZ NIĄ I JEJ OŚWIADCZENIE . Moje pytanie więc czy cokolwiek mogę zrobić . Dziękuje za odpowiedz

Może Pan złożyć podanie o przywrócenie terminu do wniesienia odwołania do organu wyższego stopnia, wraz z odwołaniem od decyzji na podstawie art. 59 k.p.a.
Powinien otrzymać Pan postanowienie, na postanowienie odmowne przysługuje skarga do Sądu Administracyjnego. Jednocześnie może zawrzeć Pan żądanie art 60 k.p.a - wstrzymania wykonania decyzji, co w Pańskim przypadku, jest uzasadnione.

Powrót