Witam
Ja również nie chce śmiecić i tworzyć nowego postu. Pytanie związane z tematem.
A więc proszę o pomoc.
MAM kategorie C. I chciałbym zdobyć prace kierowcy w Anglii. No i oczywiscie zostaje mi opcja wymiany prawa jazdy na Angielskie, albo ewentualnie wyrobienia sobie COunterpart.
Tyle tylko, żeby to wyrobić trzeba być na miejscu w Anglii. Wyrobienie tych rzeczy trwa od 3-6 tygodni.
I teraz WAŁ jest taki, że tych rzeczy nie można wyrobić nie będąc na miejscu w Anglii, bo jeśli się to robi inaczej to jest to nielegalne.
Ja potrzebuje przyjechać na 2, 3 miesiące do pracy. Każdy pracodawca, a przynajmniej 90% wymaga brytyjskiego prawka, albo counterpartu przynajmniej.
Nie wyobrazam sobie, żebym miał przyjechać do Anglii siedzieć na dupie 6 tygodni bez pracy kierowcy i kiedy wkońcu dostałbym swoje dokumenty dopiero wtedy mógłbym rozpocząć szukanie pracy i nadal nie miałbym pewności że tą prace znajde.
Pytanie moje jest takie. Czy jesli poprosze znajomego w Anglii, żeby wysłał moje dokumenty(podam jego adres). TO czy oni sa w stanie w jakikolwiek sposób sprawdzić że nie ma mnie teraz w Anglii? Bo przecież wymiana następuję nie bezpośrednio tylko pośrednio przez poczte.