Wymiana prawa jazdy zawodowego w UK

• Autor wątku Autor wątku buczer2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

buczer2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszysykich. Otoz przejzalem juz chyba caly internet i nie znalazlem nigdzie podobnej sytuacji. A wyglada ona nastepujaco. W 2010 roku wymienialem polskie prawko na angielskie, wtedy mialem jeszcze tylko kat. B. W 2013 wrocilem do Polski i wymienilem brytyjskie na polskie. Zrobilem sobie w polsce kat. D i C z tym, ze na dokumencie mialem teraz tylko D z wpisem 95 bo mialem jeszcze robic przewoz rzeczy na C wiec szkoda mi bylo wydawac 100 zl na dokument skoro i tak zaraz mialbym go wymieniac. Niestety wyszlo tak, ze musialem pilnie jechac do UK i nie zdazylemm juz z wymiana tego prawka. I tu moje pytanie czy przy wymianie tego prawka dopisza mi tez to C skoro go nie ma na dokumencie? Dodam tez, ze wyslalem juz forme D2 i odeslali mi prawo jazdy brytyjskie ale nie bylo ram ani kategorii C ani D. Wiec zadzwonilem do dvla i gosciu dal mi adres jakis specjalny zebym im odeslal to prawko to zalatwia to w ciagu tygodnia. Minelo juz prawie 2 tygodnie i nie ma ani prawka ani DQC. Czy spotkal sie ktos z taka syyuacja?W szczegolnosci chodzi mi o to C czy mi je dopisza jak nie bylo na dokumencie. Z gory dziekoweczka

Aha jeszcze jedno pytanko. Jak mam zrobiony przewoz osob to na przewoz rzeczy moge zrobic tylko rozszerzenie tak jak to jesy w Polsce czy bede musial robic wszystko? Bo podstawa przeciez jet taka sama a rozni sie tylko czesc specjalistyczna.

Ostatnia edycja:
Witaj.
Zasada jest prosta urząd w UK wystawi Ci takie kategorie jakie masz w PL prawie jazdy..
Pozdrawiam,

Czyli w tej sytuacji musialbym wymienic najpierw prawko UK na PL zeby dopisali mi C a potem znowu z PL na UK? Czy moze istnieje jakis inny sposob? Bo rozumiem, ze majac prawko z UK wydzial komunikacji nie wyda mi prawka Polskiego dopoki nie oddam tego brytyjskiego. Sam juz nie wiem co robic w tej sytuacji bo bardzo mi jest potrzebna akurat ta kategoria.

Powrót