Wymiana sprzetu na nowy a gwarancja

• Autor wątku Autor wątku daniel19843
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daniel19843

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam serdecznie
12.04.2014 kupiłem rejestrator trasy, niestety po dwóch tygodniach użytkowania przestał działać. Zareklamowałem u sprzedawcy i 21.05.2014 otrzymałem nowy, który od razu był uszkodzony, bo nawet włączyć się nie dało. Pisalem do Dystrybutora/producenta ktory podsylal mi softy ale na każdym było tak samo, więc diagnoza: wada rejestratora, wymiana na nowy. 6.06.2014 został wymieniony. Od tamtej pory działał bez zastrzeżeń, az tu ostatnio znowu padl. Skontaktowalem sie z producentem, kazal wyslac rejestrator + dowod zakupu bezposrednio do nich do serwisu i wymienia na nowy. Tak tez zrobilem i po 10 dniach kurier przywiozl nowy. No i tu zaczyna sie problem poniewaz jak wczesniej reklamowalem przez sklep w ktorym kupilem to za kazdym razem sprzedawca wpisywal date, dawal pieczatke i notatke ze kamerka jest nowa. I mowil ze gwarancja teraz liczy sie od nowa, nowa kamerka = nowa gwarancja. A teraz mam nowa kamerke ale zadnej pieczatki serwisu ani daty wymiany rejestratora. Tylko na kartce ktora dolaczylem wysylajac kamere z opisem uszkodzenia jest pieczatka ze "wymieniono na nowy egzemplarz". Pisalem do producenta ale jak na razie nie otrzymalem odp. Zgodnie z prawem*gwarancja teraz liczy sie od momentu odebrania rejestratora od kuriera?

Powrót