Wymieniłam buty - przyjeli, oglądaneli a teraz każa mi zwracać pieniądze

• Autor wątku Autor wątku James90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

James90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Opiszę po krótce sytuacje . Byłem z Kobietą w sklepie obuwniczym w sosnowcu kupić Buty na fakturę . W sklepie była informacja że nie przyjmują butów z powrotem . Kobieta w tych butach nie chodziła i stwierdziła że chce je oddać ( trwało to niespełna tydzień ) . Wyjątkowo się zgodzili na wymianę . Będąc we Wrocławiu w ich sieci sklepów wymieniliśmy obuwie na męskie . Buty mojej kobiety kosztowały 350 zł a moje 300 zł więc Pani oddał nam 50 zł. Ekspedientka z Sosnowca dzisiaj zadzwonił że buty niby były używane i że były wymieniane fleczki i sklep upomina się o zwrot pieniedzy w innym przypadku będą sprawę rozpatrywać karnie .

Proszę o pomoc .

Jak ja widzę osobiście sytacje ( buty nie noszone, bez śladow użytkowania, sklep zgodził się na wymianę i jej dokonał przed wczesniejszym obejrzeniem butów od mojej kobiety ( wszystko było ok ) , a teraz niby zgłasza się ze musili coś wymenić i że mamy zwrócić pieniądze) .

Dziękuje za pomoc

Jaką pomoc? nie zadałeś żadnego pytania.

Moim zdaniem sklep nie będzie potrafił Ci nic udowodnić, jeśli to Ci chodzi.

Co w takiej sytuacji robić ?
Moje pytanie brzmi Czy przjmować się tym czy bardziej zlać sprawę ?
Czy rozpoczną postępowanie na drodze sądowej czy nie ?
Jak sie zachować ?

Niestety to nie są pytania na forum prawne, a bardziej jakieś forum jasnowidzów.
Skąd my mamy wiedzieć czy podadzą Cię do sądu czy nie?

Ze względów moralnych mógłbyś iść i się dogadać.
Z punktu widzenia prawa, tak jak pisałem wcześniej, raczej nic nie będą potrafili Ci udowodnić jeśli sytuacja wygląda tak jak to opisałeś.

Powrót