Wynajem i rozliczenie mieszkania niemcy

• Autor wątku Autor wątku Basia306
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Basia306

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, od tamtego roku czyli listopada wynajmuje mieszkanie, i w tym miesiącu dostałem od wynajmującego rozliczenie za Ogrzewanie i wodę dodatkowo za 2 miesiące listopad i grudzień ponad 400 euro. O co w tym chodzi. Nie mamy wglądu do żadnych liczników. Jak można to sprawdzić czy to co podał nam wynajmujący jest prawda?

proszę zapytać na jakiej podstawie obliczył konkretną kwotę i, że chciałabyś zobaczyć liczniki, czy jakieś dokumenty od dostawcy ogrzewania i wody

Przeciez liczniki od ogrzewania masz na kaloryferach. A tez wierzyc mi się nie chce, że od wody licznika nie masz w mieszkaniu.
Poza tym jak umowę o wynajem podpisywałaś, sporządziliście na pewno protokół z tych oto liczników. Spojrzyj jaki tam był stan spisany i jaki był przy odczycie na koniec roku.
Być może nastąpiła pomyłka, albo wynajmujący wysłał Wam rachunek za cały rok, a wczesniej mieszkał tam ktoś inny.
400 E dopłaty za 2 miesiące wydaje mi sie bardzo duzo, ale jak ogrzewanie chodziło cały czas nastawione na 3-4-5, to jest to możliwe.

Powrót