Wynajmujący biuro ogranicza dostęp do sieci GSM

• Autor wątku Autor wątku Teo38
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Teo38

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Mam taki problem najmuję biuro od prywatnej firmy i jest problem z zasięgiem GSM, żadna sieć nie ma dobrego zasięgu, urywanie połączeń brak praktycznie w ogóle zasięgu jest.

Konstrukcja budynku po prostu tworzy klatkę Faradaya, i zasięgu GSM praktycznie nie ma.
Wynajmujący nie ma ochoty nic z tym za bardzo zrobić i załatwił anteny wewnętrzne ale dogadał się tylko z jednym operatorem.
Czy wynajmujący ma prawo ograniczać mi dostęp do sieci GSM i nie mogę mieć prawa wyboru operatora ? Dodatkowo dowiedziałem się nieoficjalnie że Wynajmujący zażądał od innych operatorów opłat za to że mogliby świadczyć usługi swoje na terenie jego nieruchomości
Mógłbym prosić o jakieś akty lub orzeczenia w podobnych sprawach na które mógłbym się powołać ?

Ostatnia edycja:
W jaki sposób wynajmujący ogranicza Ci prawo do wyboru operatora jak i sieci GSM?
Post jest totalnie absurdalny nie wiem z czym i kim chcesz walczyć.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Konstrukcja budynku po prostu tworzy klatkę Faradaya, i zasięgu GSM praktycznie nie ma.
I jest to normalna cecha wielu budynków. Nie możesz od wynajmującego wymagać, żeby to zmienił. Możesz rozważyć, aby skorzystać z uprawnienia przewidzianego w 684 kc.

Powrót