Wypadek drogowy- bezczelny małoletni!!! Pomóżcie!!!

• Autor wątku Autor wątku skakirka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
skakirka napisał:
A jeśli mam w tej chwili 2 wyroki jeden prawomocny, ten z grudnia, który uprawomocnił się w styczniu i drugi (nieprawomocny), który sąd nam wysłał dopiero po tym jak zaczęłam grzebać trochę w kodeksach i poszłam do sądu z adwokatem, po tylu miesiącach... Jak oni mogą tak robić sobie z ludzi jaja???
Takiej możliwości nie ma.
Czy wobec pierwszego wyroku, zapewne nakazowego, została uchylana prawomocność i dlaczego, czy był składany wniosek o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu i czy został uwzględniony, a może był składany wniosek o wznowienie postępowania, jeśli tak to z jakim skutkiem ?
A są to niektóre sytuacje, które by mogły wyjaśnić, dlaczego w sprawie zapadło drugie orzeczenie. Za mało danych o sprawie by coś konkretnego móc powiedzieć. :(

auseklis napisał:
Takiej możliwości nie ma.
Czy wobec pierwszego wyroku, zapewne nakazowego, została uchylana prawomocność i dlaczego, czy był składany wniosek o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu i czy został uwzględniony, a może był składany wniosek o wznowienie postępowania, jeśli tak to z jakim skutkiem ?
A są to niektóre sytuacje, które by mogły wyjaśnić, dlaczego w sprawie zapadło drugie orzeczenie. Za mało danych o sprawie by coś konkretnego móc powiedzieć. :(

Zaręczam Pana, że jest taka możliwość - tam gdzie jest korupcja, wszystko jest możliwe!!!
Nic nie było uchylane, nie składaliśmy wniosku o wznowienie postępowania, prawnik tylko poprosił o umożliwienie przeglądnięcia dokumentów sprawy i zapytaliśmy dlaczego nie wysłali Tacie wyroku zaraz po jego wydaniu, by mógł się odwołać; Po tygodniu wysłali nam ten sam wyrok tylko z inną datą i pouczeniem, że możemy się odwołać, itp.

aleksanderbrek napisał:
skakirka

prosiłaś o radę. pisząc na forum nie licz że ktoś odpisze Ci tak jak chcesz, tylko tak jak jest w rzeczywistości.

ale tak jak napisałem, podstawą wszelich działań jest kwestia tego czy wypadek miał coś wspólnego z późniejszym zawałem serca. z medycznego punktu widzenia, jeśli nie doszło do uszkodzenia mięśnia sercowego itp to nie ma takiech możliwości. nadciśnienie, cholerserol itp... są miliony schorzeń i chorób którymi obrona mogłaby podważyc ten dowód i stałby się bezwartościowy. a rzadnego innego nie znajdziesz, bo każde Twoje oskarżenie jest bezpodstawne i bezsensowne. jeśli jest tak jak piszesz, to osoba która spowodowała wypadek nie jest winna zawału Twojego ojca. nie wiem jak sprawa wyglądałaby gdyby ojciec dostał zawału podczas/zaraz po wypadku, bo może to byc kwalifikowane na nieumyślne spowodowanie śmierci. przykro mi ale takie jest życie. ludzie odchodzą i jest to naturalne. musisz się pogodzic ze śmiercią ojca, bo nic innego w tej sprawie nie poradzisz.

powtórzę

jeśli nie będzie żadnego powiązania wypadku z zawałem, każde postępowanie i oskarżenia są bezpodstawne i bezsensowne, z góry spisane na porażkę.

pozdrawiam

Bezpodstawne i bezsensowne to są Twoje odpowiedzi na tym forum!!!
Po pierwsze- z nagłą i szybką śmiercią tak cudownego człowieka nie da się pogodzić!!! co ty możesz wiedzieć o bólu i szoku, który przeżyłyśmy w chwili śmierci naszego Taty??? Żartujemy, śmiejemy się i rozmawiamy, jest cudownie, nagle Tato upada z sofy na podłogę, bez słowa, bez żadnego sygnału, że coś jest nie tak i od razu robi się siny!!! Nie mogłyśmy nic zrobić!!! Lekarze z karetki nie wiedzieli co było powodem śmierci Taty i napisali tylko ostra niewydolność oddechowo-krążeniowa!!!!!

Po drugie - to oczywiste, że nie udowodnie powiązania zawału z wypadkiem!!! Świetnie zdaję sobie z tego sprawę!!!! Choć jestem głęboko przekonana, że wypadek miał wpływ na śmierć Taty!!! Przecież zawał mógł być spowodowany silnym załamaniem nerwowym po wypadku, czemu nie pomagało leczenie psychiatryczne!!!

Po trzecie- pytam Was o zdanie na temat tego, jak z nią walczyć, bo kara, którą jej przyznali, za spowodowanie tak wielkiego wypadku i kalectwa (fizycznego i psychicznego) jest zdecydowanie za niska i żenująca!!!!

Po czwarte- nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz najmniejszego pojęcia!!!

Powrót