wypadek na chodniku

• Autor wątku Autor wątku kraket2@o2.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kraket2@o2.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
20 listopada 2014 idąc chodnikiem przy nieoświetlonej jeszcze ulicy(przed 17.00) nie zauważyłam leżącego na nim drewnianego podestu i dziury w chodniku.Prawdopodobnie wsunęłam stopę pod podest i upadłam łamiąc przy tym obie ręce.Jestem emerytką,nie jestem ubezpieczona.W jaki sposób mogę dochodzić odszkodowania(rozumiem,że od miasta). W dniu zdarzenia wypadek został zgłoszony do straży miejskiej(spisano protokół i zrobiono zdjęcia). Co mam robić dalej,jestem jeszcze w trakcie leczenia(złamanie było skomplikowane-jestem po 2 operacjach). Uprzejmie proszę o odpowiedź

Trzeba się ubezpieczać i nie będzie takich problemów. Nie rozumiem jak to można być nie ubezpieczonym... Można to przecież zrobić za darmo w PUP, emerytów chyba zresztą też obejmuje jakieś ubezpieczenie

Proponuję rozejrzeć się w swoim mieście za miejscem gdzie można uzyskać bezpłatną pomoc adwokata (czasem jest to możliwe w siedzibach stowarzyszeń, związków zawodowych itp.), albo pójść odpłatnie do adwokata (najlepiej poleconego przez kogoś, czyli sprawdzonego). W takich sprawach trzeba o wszystko zadbać samemu i warto mieć pomoc, albo chociaż opinię fachowca.

Radzenie przez internet ma niestety mniej więcej taką wartość jak leczenie na odległość bez zbadania pacjenta ;) Nie zawsze będzie wystarczające.

janek_07 napisał:
Trzeba się ubezpieczać i nie będzie takich problemów. Nie rozumiem jak to można być nie ubezpieczonym... Można to przecież zrobić za darmo w PUP, emerytów chyba zresztą też obejmuje jakieś ubezpieczenie

zanim napiszesz bzdury pomyśl....

do poszkodowanej - poczytaj mój wątek o wypadku na chodniku.... trzeba ustalić właściciela chodnika i ...załatwiać, nawet nie jest to takie trudne

Ostatnia edycja:
Pani Alu S.,bardzo dziękuję za podpowiedź,tego mi było trzeba,dziękuję też za komentarz dla J_07.:)

Radzenie przez internet ma niestety mniej więcej taką wartość jak leczenie na odległość bez zbadania pacjenta ;) Nie zawsze będzie wystarczające.[/QUOTE]

Wiem,potrzebowałam kilku wskazówek i dziękuję za nie.

Powrót