wypadek przy pracy we francji

• Autor wątku Autor wątku aleks83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aleks83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Sprawa jest dość skomplikowana ale tak ogólnie chodzi o to że pracowałem we francji na budowie i miałem wypadek - podczas pracy na kolanach uszkodziłem łękotke. Zamiast wezwać pompiersów to pojechałem z patronem do szpitala. Tam spisali mnie, opatrzyli, porobili badania itd. Stwierdzili operacja jest niezbędna.Ja to myślałem, że zawału dostane, operacja w obcym kraju niekumam języka, masakra. Miałem umowe z pracodawcą polakiem, co się później okazało taką umowe to sam sobie moge napisać. Dałem ja do przeczytania koledze on znowu francuzce, która jest księgową. Co powiedziała? Że pierwszy raz widzi taką umowe, a nazwa firmy z którą podpisałem ową umowe nieistnieje. Pytanie kto zapłaci za operacje. Bo mnie niestać na to. Rozmawiałem z patronem mówił niemartw się na tej umowie co masz ubezpieczenie jest płacone, to ubezpieczalnia pokryje koszty. nieprawda bez karty vital nikt mi nic niweróci, a pomimo tego że złożyłem potrzebne papiery nieprzyznali mi jej. jak mógłbym wyegzekfować pieniądze od patrona. jest jakiś sposób?

Powrót