E
Ewelaa1991
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, mam pytanie, dn. 02.08.16 mialam wypadek samochodowy, na zakręcie straciłam panowanie za kierownica i dachowałam. Policja przyjechał, policjant stwierdził, że moja wina, bo nie dostosowałam się do warunków atmosferycznych. Nie pojechałam do szpitala, bo się czułam dobrze, pojechałam dopiero pod wieczór i tam dowiedziałam się, że mam zakwalifikowany jaki Arbeitsunfall, ponieważ jechałam z mojej leith firmy do domu (miałam robione badania lekarskie pobieranie krwi, wzrok, itd.). Auto nie nadaje się do jazdy. Od 02.08 jestem na zwolnieniu. Mam pytanie, czy mogę się czegokolwiek domagać? Z tego, co wiem (teraz) pracodawca nie może przeprowadzać badań u siebie "w pokoju", tylko powinno to być zrobione u lekarza, w szczególnych przypadkach w miejscu pracy i w godzinach pracy (ja nie miałam ani w miejscu pracy, ani w godzinach pracy). Najbardziej chodzi o auto, co teraz skoro auto nie nadaje się do użytku, jak po chorobowym będę jeździła do pracy. Proszę o pomoc, może ktoś miał podobną sytuacje.