E
evanovsky
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 52
Brałem ostatnio udział w zdarzeniu jakie miało miejsce w autobusie. Kierowca próbował przejechać na czerwonym świetle które już było od dłuższego czasu, piesi mieli już zielone a on dodał gazu żeby przejechać i nie musieć hamować. Autobus jechał dość szybko i mając czerwone światło jeszcze nabieral prędkości. Na pasach pojawił się już pieszy a kierowca musiał zahamować do zerowej prędkości w trybie natychmiastowym bo doszło by do potrącenia (oczywiście winna osoba sytuacji to kierowca autobusu) . Ja jako pasażer - trzymający się poręczy siłą jaka nastąpiła po tym drastycznym hamowaniu zostałem poszkodowany. Mój uchwyt został wyrwany z poręczy na skutek czego mięsień przywodziciela kciuka został uszkodzony, stluczony kciuk. Przeleciałem około 3 metry do przodu odbijając wszystkie poręcze i kończąc na uderzeniu głowa w kabinę kierowcy. Jestem cały poturbowany, mam zadrapania i siniaki. Rękę prawa mam nie sprawna. Nie mogę sam zawiązać butów bo czuje potforny ból w kciuku. Czy mogę się starać o jakieś zadośćuczynienie, odszkodowanie ze strony mpk? Jestem nie zdolny też do wykonywania pracy i dostałem zwolnienie na 7 dni w skutek czego nie mogę wykonywać zawodu na umowie zlecenie i zostałem uziemiony bez sprawnej dłoni. Dodam że przez zaistniałą sytuację na miejscu pojawiła się policja oraz pogotowie którym zkstalem przewieziony do szpitala z podejrzeniem wstrzasnienia mózgu lecz na szczęście głowa jest cała. Kurs autobusu został już finalnie zakończony w momencie zdarzenia
Ostatnia edycja: