wypadek w niemczech

• Autor wątku Autor wątku brzoza1993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brzoza1993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam dziś w pracy mialem wypadek otoz gwozdziarka wbilem sobie gwozdz w palec. W pracy bylem tylko z kierownikiem szef jest na urlopie. Zadzwonilem do niego i okazalo sie ze mnie nigdzie nie zarejestrowal i nie mam ubezpieczenia , po mimo ze wczesniej wielokrotnie powtarzal ze mam umowe i wszystko jest wporzadku. Prosil zeby w szpitalu nic nie mowic ze bylo to w pracy tylko w domu. Nie posiadam zadnych pieniedzy jak moge skorzystac z pomocy medycznej?? Nie przysluguje mi rowniez zadne zwolnienie lekarskie czemu ja mam byc stratny??

Nie przysluguje mi rowniez zadne zwolnienie lekarskie czemu ja mam byc stratny??
Bo pracowałeś na czarno..uroki pracy w Niemczech.
Koszty leczenia pokryjesz z własnej kieszeni.
powodzenia

Ostatnia edycja:
Tak tylko ze podpisywalem z niemieckim pracodawca umowe!! Tylko ze on nigdzie jej nie zglosil na moje pytania odpowiadal ze wszystko jest wporzadku ba nawet bezczelny podawal jaka mam klase podatkowa!

Jeżeli masz umowę o pracę w ręku to on musi cie ubezpieczyć
chyba że masz firmę 1 osobową ??

Niestety nie dostalem kopii umowy zawsze slyszalem jutro bo nie mam czasu. Mam teraz nauczke ze Niemcy to jednak nie jest kraj prawa i nie tylko Polak chce wykiwac ludzi:-)

Nie odpowiedziałeś czy pracowałeś jako firma 1 osobowa ????????
Nauczka nie pracujemy bez umowy i ubezpieczenia.Wobec tego poniesiesz koszty leczenia za swoje pieniądze otrzymasz rachunek.
Powodzenia

Ostatnia edycja:
Nie nie pracowalem jako firma 1 osobowa podpisywalem umowe z szefem niemcem i on obiecal ze zglosi mnie do ubezpieczenia i urzedu skarbowego. Mialem tu pracowac tylko na okres wakacji

Powrót