Wypadek w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku PC1180
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PC1180

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam Proszę o pomoc.
Jechałem z Polski do pracy w Niemczech autem z wypożyczalni wypożyczonym przez firmę w której jestem zatrudniony . Dnia 04 .04. 2017 dostałem klucze i dowód rejestracyjny do auta od kierownika firmy około godziny 21,30 miałem wypadek mijając inne auto straciłem przyczepności w skutek tego dachowałem i auto zostało rozbite w którym nie uruchomiły się poduszki bezpieczeństwa nikt inny nie uczestniczył ani żadne inne auto .Wskutek tego wypadku leżałem w szpitalu od 04,04,2017 do 06,04 2017 w miejscowości Aichach miałem około 2 kilometry do miejsca zamieszkania gdzie firma wynajmuje mieszkanie na miejscu były służby ratunkowe Straż, Policja, Pogotowie i pomoc drogowa .Straż pożarna 1246,60 euro i pomoc drogowa 700 euro wystawiły mi rachunek. Kontaktowałem się z firmą w której jestem zatrudniony i księgowa poinformowała mnie że muszę zapłacić .Czy ja muszę zapłacić czy powinno to być z Firmy ubezpieczeniowej w której jest ubezpieczone auto. Zwracam się z prośbą o pomoc . Pozdrawiam PC1180

Witam firma w której jestem zatrudniony i która wypożycza auta nie chcą mi pokazać umowy wypożyczenia auta dlatego nie wiem jak jest zawarta i kto odpowiada i za co.Oraz jakie to jest ubezpieczenie kierownik wspomniał coś o częściowym ubezpieczeni chciałem się dowiedzieć co to znaczy to powiedział że niema czasu i koniec próbuję dowiedzieć się już od dwóch miesięcy i nadal nie wiem .Rozmawiałem z panią z PZU to też nie wie .Tamto auto było ubezpieczone w LINK4 .

I chcesz teraz zwrot za te akcje ratunkowa czy probuja cie tez obciazyc z wypozczalni za rozwalenie auta?

Auto było wypożyczone w Polsce .Za akcje ratowniczą jeszcze nie płaciłem ale mój kierownik powiedział że mnie obciążą kosztami z Niemiec i za auto .

To tu moze byc sprawa skaplikowana ... bo w niemczech wszystkie wypozyczalnie aut Maja autocasko...jak jest w pl niestety nie wiem ... ;/

Wypożyczalnia nawet mając autocaasco nie musi z niego korzystać w przypadku winy kierującego.

W takim ukladzie ... jezeli wina jest po twojej stronie ,to trzeba te koszta zaplacic,a nie kombinowac ...

Powrót