M
mrshong
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, jako pracę wakacyjną podjąłem się pracy na budowie w Niemczech, za pomocą niemieckiej firmy pełniącej "Personal Leasing", jednak właściciel jest Polakiem. Niemiecka umowa została podpisana, miałem pracować do końca września. Jednak w połowie września uległem wypadkowi na budowie i rozciąłem rękę i była konieczna pomoc lekarska. Przebywałem w szpitalu jeden pełny dzień, gdzie przeszedłem operacje. Po czym dostałem wypis ze szpitala, wiedząc że dalsza część choroby będę prowadził w PL (o wszystkim poinformowałem lekarza).
Pracodawca nie chce ode mnie L4(w szpitalu w DE dostałem tylko wypis, jedynie w PL mogę ogarnąć). Pracodawca twierdzi ze nic mi sie nie należy, gdyż nie kontynuuję leczenia w niemczech, wtedy bym dostał coś z AOK. I tutaj moje pytanie, czy należy mi się jakieś płatne zdrowotne/płatne za operacje/odszkodowanie.
W szpitalu byłem z ubezpieczenia niemieckiego od pracodawcy. W PL mam jeszcze ubezpieczenie jako student + dodatkowe ubezpieczenie od wypadków.
Bardzo proszę o pomoc, gdzie mogę się starać o jakieś pieniądze jeżeli mi się należą. Nie chce zbić kokosów, ale dostać tylko to co mi się należy.
Z góry dziękuję za wszelaką pomoc.
Pracodawca nie chce ode mnie L4(w szpitalu w DE dostałem tylko wypis, jedynie w PL mogę ogarnąć). Pracodawca twierdzi ze nic mi sie nie należy, gdyż nie kontynuuję leczenia w niemczech, wtedy bym dostał coś z AOK. I tutaj moje pytanie, czy należy mi się jakieś płatne zdrowotne/płatne za operacje/odszkodowanie.
W szpitalu byłem z ubezpieczenia niemieckiego od pracodawcy. W PL mam jeszcze ubezpieczenie jako student + dodatkowe ubezpieczenie od wypadków.
Bardzo proszę o pomoc, gdzie mogę się starać o jakieś pieniądze jeżeli mi się należą. Nie chce zbić kokosów, ale dostać tylko to co mi się należy.
Z góry dziękuję za wszelaką pomoc.