Wypadek w pracy

• Autor wątku Autor wątku Manko008
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Manko008

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam poważny problem. Uległem wypadkowi w pracy. (utrata wzroku w 1 oku). Podpisałem umowę z firmą XYZ, która prowadzi mi sprawę o odszkodowanie z polisy pracodawcy. Do pewnego momentu wszystko było ok . Nadszedł czas, że sprawa ma trafić do sądu. Pozew do sądu jest przygotowany na 150 tyś PLN. I tu zaczynają się problemy. Ponieważ trzeba wpłacić 5% wartości sprawy - jakaś zaliczka czy coś- nie znam się.
PKT 11 umowy: "Zleceniobiorca (firma XYZ) zobowiązuje się do pokrycia kosztów związanych z prowadzonymi sprawami, takich jak opłaty sądowe, zaliczki na biegłych i tłumaczy, opłaty skarbowe......."
Od bardzo długiego czasu nie mogę się skontaktować z firmą XYZ, nie odpisują na maile, nie ma możliwości zadzwonić, ponieważ rozmowy są automatycznie rozłączanie (tak jakby mój nr był dodany do jakiejś czarnej listy).
W tym miejscu mam pytanie. Czy jest możliwość rozwiązania umowy z firmą XYZ z tytułu braku kontaktu z nimi?
PKT 17 umowy: "Zleceniobiorca (firma XYZ) zobowiązuje się do kontaktu ze Zleceniodawcą(czyli mną) w terminach nie dłuższym niż 30 dni. "

Czy na podstawie tego pkt można zerwać umowę?

nie ma klauzuli na końcu umowy o możliwości rozwiązania umowy przez każdą ze stron?

podpinam pod ten post wycinek koncowy umowy.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót