Wypchnięcie wózka

• Autor wątku Autor wątku Username1122
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
U

Username1122

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Hej,
Odkąd gdy w prowadzili się nowi lokatorzy do bloku, jest ich wielu z kilkorgiem dzieci. Oprócz ciągłego zakłócania ciszy w ciągu dnia i nocy, przy stawiają wózek przy drzwiach wejściowych, równocześnie blokując skrzynkę na listy, czasem też drzwi. Anonimowo wywiesiłem kartkę, aby nie zastawiali klatki schodowej, ponieważ jest to nielegalne, ale kartkę sciągneli. Pewnego dnia postanowiłem wypchnąć wózek na zewnątrz przed klatkę w niewielkiej odległości od drzwi. Wiem, że zgłosili sprawę na policję, jednak póki co nie było z tej strony żadnych akcji.
Wózek dalej stoi, nic mu się nie stało.
Co może grozić za przemieszczenie wózka poza klatkę. Kamery na bloku są, jednak nie wiem czy obejmują miejsce zdarzenia. Można połączyć jedynie godzinę mojego powrotu do domu (noc) z czasem zdarzenia.

Raczej nie obawiaj się jakichś konsekwencji, bo jedynie tą rzecz przestawiłeś, a nie przywłaszczyłeś.

KW
Art. 51. [Zakłócenie spokoju lub porządku publicznego]
§ 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Będzie grubo w nocy, zgłoś na policję, mają obowiązek przyjechać na zgłoszenie i zrobić z tego notatkę.

Zgłoś do wspólnoty, spółdzielni jak sprawa wygląda , bo naruszają porządek w części wspólnej.
Tylko:
Jak chcesz wyciągać od ludzi konsekwencje miej to udokumentowane i nie jeden raz, by udowodnić, że jest to nagminne. Nikt za darcie się dziecka jedną noc nie ruszy palcem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót