Wypełnienie sprzeciwu od nakazu zapłaty

• Autor wątku Autor wątku itsme
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
warto o takie koszty pisać, chociażby dla zasady. firma windykacja na pewno by nie podarowała paru złotych, więc dlaczego pozwany miałby mieć jakieś sentymenty?
na marginesie - osobie której pomagałem, sąd zasądził 13,60 zł zwrotu kosztów. windykacja olała temat, zbyli człowieka w sposób mało kulturalny jak zadzwonił z pytaniem kiedy będzie przelew więc cała impreza kosztowała ich prawie cztery stówki :D

bilet w jedną stronę kosztuje mnie całe 2,4zł, więc na prawdę nie będę się o to na prawdę nie będę się tego domagać.
W takim razie, skoro koszty poniesione przeze mnie są znikome i nie chcę ich zwrotu, to co powinnam wpisać w rubryce "koszty" ?
nic?

itsme napisał:
W takim razie, skoro koszty poniesione przeze mnie są znikome i nie chcę ich zwrotu, to co powinnam wpisać w rubryce "koszty" ?
nic?
Nic, przekreślić miejsca niewypełnione.

itsme napisał:
bilet w jedną stronę kosztuje mnie całe 2,4zł, więc na prawdę nie będę się o to na prawdę nie będę się tego domagać.
zmienisz zdanie, jak kiedyś za przysłowiową złotówkę komornika na ciebie naślą

wniosek już został dziś złożony. nie mam zamiaru dopuszczać do takiej sytuacji ;)
mam ostatnie pytanie, czy jeśli we wniosku pojawi się jakiś błąd lub nie zostało skreślone to, co powinno być (pole z wyborem kilku opcji), to taki sprzeciw zostaje z marszu odrzucony? pewnie tak. niestety chyba poczyniłam najgorszą rzecz jaką mogłam i przez pośpiech nie sprawdziłam dokładnie wypełnionego formularza. pani w okienku pospieszała mnie, dotarłam z pracy na 15 min przed zamknięciem biura podawczego. zestresowałam się brakiem czasu i skupiłam się na tym, żeby jak najszybciej oddać to.

itsme napisał:
m ostatnie pytanie, czy jeśli we wniosku pojawi się jakiś błąd lub nie zostało skreślone to, co powinno być (pole z wyborem kilku opcji), to taki sprzeciw zostaje z marszu odrzucony?
Nie.

dobra, zapytam wprost, pierwsza rubryka ma 3 tytuły: sprzeciw od wyroku zaocznego, zarzuty od nakazu zapłaty, sprzeciw od nakazu zapłaty; nie jestem pewna czy tu wykreśliłam potrzebne.
wybaczcie, że pytam o rzeczy, które właściwie nie powinny mieć miejsca. przez moje gapiostwo.

itsme napisał:
dobra, zapytam wprost, pierwsza rubryka ma 3 tytuły: sprzeciw od wyroku zaocznego, zarzuty od nakazu zapłaty, sprzeciw od nakazu zapłaty; nie jestem pewna czy tu wykreśliłam potrzebne.
Jeżeli wpisała Pani dobrą sygnaturę sprawy i strony, to nie powinno być problemu.

tak, reszta jest poprawna. dziękuję Panu za wszelkie odpowiedzi.
Doceniam, że poświęca Pan swój prywatny czas na to aby pomóc.
Pozdrawiam. P.

Witajcie ponownie:)
Po złożeniu wniosku otrzymałam wezwanie do osobistego stawiennictwa, gdzie będę przesłuchiwana w charakterze strony. Jak wygląda takie przesłuchanie? czy mam się do tego jakoś specjalnie przygotować?

naucz się zarzutów i uzasadnienia, by móc je przytaczać i ich bronić posiłkując się notatkami. zresztą w przypadku przedawnienia to jest banalne :)
nie zapomnij o kosztach. nawet parę złotych - ale liczy się zasada

hm.. właściwie mogłam zawrzeć to we wniosku. Ale teraz, to już chyba przysłowiowe po ptokach :P

Powrót