Wypisany z bazy - nadal dostaję spam

• Autor wątku Autor wątku keto2005
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

keto2005

Użytkownik
Odpowiedzi
51
Witam,

Powoli wypisuję się ze wszystkich baz mailowych, ale jednak nie mogę uporać się z pewną stroną. Są to okazje z okazika. Wypisałem się tam już około 10 razy, ale bezskutecznie i nadal otrzymuję od nich maile. Napisałem do nich wiadomość - bez odzewu.

Co mogę z tym zrobić, ponieważ wysyłają te maile bez mojej zgody, bez mojej akceptacji, a wręcz odrzucenia i stale nie zwracają uwagi na moje próby wypisania z tej bazy?

Najskuteczniejszą metodą będzie zablokowanie nadawcy - okazika w Twoim kliencie poczty mailowej. Wówczas maile od razu trafią do kosza.

W Gmailu znajdziesz to w "filtrach". Najlepiej w wyszukiwarce w Gmail wpisujesz adres nadawcy, a potem klikasz "utwórz filtr na podstawie wyników wyszukiwania" - zaznacz tam "przenieś do kosza" i sprawa załatwiona :)

keto2005 napisał:
Powoli wypisuję się ze wszystkich baz mailowych, ale jednak nie mogę uporać się z pewną stroną. Są to okazje z okazika. Wypisałem się tam już około 10 razy, ale bezskutecznie i nadal otrzymuję od nich maile. Napisałem do nich wiadomość - bez odzewu.
A czy wysłanie odwołania zgody było w formie elektronicznej (mailowo)? Jeśli tak to wysłać listem zpo żądanie usunięcia danych osobowych z bazy danych.

Powrót