Wypiska, komornik, więzienie

• Autor wątku Autor wątku fivol55
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fivol55

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.

Podobny temat już istnieje, ale wbrew pozorom tylko. Z tego co się orientuję to w momencie zgłoszenia się do ZK wszystkie zgromadzone przy sobie pieniądze w połowie są deponowane do żelaznej kasy a druga połowa jest na tzw. wypisce.
Właśnie chodzi mi o tą wypiskę. Czy pieniądze zgromadzonej na niej w momencie wstawienia się do ZK już mogą być egzekwowane przez komornika? Mam komornika i to z nie jednej sprawy. Z tego co czytałem to każda wpłata w miesiącu do kwoty 10% średniego miesięcznego wynagrodzenia jest wolna od egzekucji komorniczej. Co w momencie, gdy idąc do ZK mam przy sobie np. 5000zł i połowa idzie na żelazną kasę, a druga połowa na wypiskę. To tak druga połowa jest już obciążona komornikiem? W momencie wstawienia się do ZK komornik nie wie że tam przebywam, dopiero dowie się po czasie.
Ktoś powie że każda wpłata w danym miesiącu powyżej 10% średniej krajowej jest zabierana przez komornika, ale...przecież komornik nie wie o tym, że się tam znajduję i ZK też nie wie czy mam komornika....czekam na konkretne odpowiedzi!!

fivol55 napisał:
czekam na konkretne odpowiedzi!!

Oczekujesz, że będziemy pomagać komuś, kto nie chce zaspokoić swoich wierzycieli? Chyba sobie żarty robisz.

A wstawić to się możesz na imprezie. Do zakładu karnego masz się stawić.

Forg.....ty i te twoje odpowiedzi na temat.....
Przeglądam forum i wiele osób ciebie nie trawi za te "mądre" myśli...zamiast odpowiedzieć na pytanie konkretnie, tak jak konkretne jest pytanie, to ty wyszukujesz ludziom błędy w pisowni...!!! Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia do się NIE WYPOWIADAJ!!! :mad:

I nie wypowiadaj się na temat mojego rzekomego niezaspokajania wierzycieli...miesięcznie ok. tysiąc złotych z mojej wypłaty idzie do komornika...

fivol55 napisał:
I nie wypowiadaj się na temat mojego rzekomego niezaspokajania wierzyciel

A dlaczego nie mogę się wypowiadać?
Masz zaspokajać wierzycieli. Nie komornika. Wyrządziłeś komuś szkodę. Zatem masz mu tą szkodę naprawić. Proste pytanie: kiedy szybciej naprawisz szkodę - płacąc bezpośrednio poszkodowanemu czy opłacając wysoką prowizję komornika?

A błędy w pisowni ... Tak cię boli zwrócenie uwagi, że z językiem polskim jesteś częściowo na bakier :)?

fivol55 napisał:
miesięcznie ok. tysiąc złotych z mojej wypłaty idzie do komornika...

Łał ... toż pomnik trzeba tobie postawić. Jaki ty dzielny jesteś. A ile zła musiałeś komuś wyrządzić, skoro taka kasa idzie "na komornika".

Reasumując - ktoś czeka na pieniądze od ciebie. A ty zamiast spłacić wierzyciela pytasz, czy możesz sobie pięć tysięcy zabrać do więzienia. Nóż w kieszeni się otwiera. Ofiara czeka a pan przestępca chce sobie wypasione wypiski robić ....

Ostatnia edycja:
A ja widzę, że ktoś tu jest na bakier także z językiem polskim, a dokładnie z czytaniem ze zrozumieniem... kwota 5000zł była przykładowa, a nie taka jaką rzeczywiście posiadam, więc naucz czytać się ze zrozumieniem. Forg widzę, że ty to typowy polaczek, typowa zawiść do innego. Widzę, że twoje komentarze nie mają tutaj zbytnio przychylnej opinii - na całym forum. Mówisz, że każdy może się wypowiadać. Ok, jeśli masz coś sensownego do powiedzenia. Zadałem konkretne pytanie - czy komornik zajmie mi kwotę zgromadzoną na wypisce przy STAWIENIU się w ZK czy pieniądze te będą cały czas na wypisce, a dopiero późniejsze kwoty będą egzekwowane.
Chcę się zatrudnić w więzieniu do pracy najlepiej płatnej by pieniądze jakieś zwrócić. Nie znasz mojej sytuacji, więc się człowieku nie wypowiadaj na temat, który jest ci obcy.

Nie wiem tez wlasnie jak to jest z tym ze ja sie wstawisz to komornik moze ci kade zabrac. Bardzo mozliwe bo ta kasa jest ba koncie zk i tam twoje dane sa. A co do Forga to musi to byc czlowiek ktory w kazdym widzi zlo tylko nie w sobie tacy ludzie sa najgorsi! Obludnicy!!!

Powrót