S
Sylvester78
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Moja była żona wyjechała do Niemiec z moimi córkami jakieś 14 lat temu jedna starsza córka otrzymywała alimenty a na rok przed zakończeniem należności alimentacyjnej otrzymała na 17 urodziny auto w zmian za niepłacenie przez rok do ukończenia 18 lat alimentow, następnie młodsza córka która ukończyła w 2020.09 18 lat miała otrzymać auto które zakupiłem i przez obecną sytuacje z koronawirusem nie było zawiezione do Niemiec a wcześniej kiedy poszła na kurs prawa jazdy majac 17 lat uzgodniłem z moją byłą ze również kupię jej auto w zamian za niepłacenie alimentów do 18-go roku życia . Następnie przyszło mi początkiem litego 2021 ze pobierała zaliczkę z niemieckiego Jugendamdt od i mam do zapłaty 2700€ ale temat olałem bo miała przyjechać po auto w wakacje i myślałem ze wszystko będzie Ok . Zadzwonił do mnie znajomy ze ponoć szuka mnie policja w Polsce bo wydano (europejski nakaz aresztowania ) ale znając jego to mogł przekręcić to co ktoś mówił i stąd mój post odnosnie tego czy może taka sytuacja mieć miejsce ? Nadmieniam iż pobierając zaliczkę pobierała również Kindergeld. Dziękuje i czekam na konkretną odpowiedz