Wypłata za staż

• Autor wątku Autor wątku vita21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
V

vita21

Użytkownik
Odpowiedzi
89
Witam czy wynagrodzenie za staż jest wypłacane za pełny miesiąc tj. jak staż unijny zostal rozpoczęty np 03-02 i lista została zaniesiona 03-03 czyli po pełnym miesiącu. Czy jak to jest naliczane, za pełny miesiąc ? bo z decyzji wynika że stażowe wynosi coś ok 980 zł, i z tego co się pytałam to jest to kwota na tzw ,,rękę,, a ja dostałam 850 zł.nie wiem skąd ta kwota może ktoś mi to wyjaśni

Kto wypłaca stypendium? PUP?
vita21 napisał:
jak staż unijny zostal rozpoczęty np 03-02
Podaj konkretną datę rozpoczęcia stażu, a nie przybliżoną.

Witam to była data rozpoczęcia stażu 03-02-2014.tak PUP wypłaca stażowe.
Dowiadywałam się i wyjaśnili mi w urzędzie że skoro rozpoczęłam staż 3 marca, a nie pierwszego ( pierwszy wypadał w sobotę) i do tego luty był krótszym miesiącem to z tego tytułu zostało mi odciągnięte stażowe za 4 dni. Cykl rozliczeniowy liczony jest od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca.

I dobrze ci wyjaśniono. Wszystko się zgadza. Marcowe stypendium wypłacone w kwietniu już będzie w pełnej kwocie.

RE: Staż - dni wolne

Mam pytanie. Jestem na stażu od 3 marca. Dzis jest 10 kwietnia. Dostałam dzis wypłatę za marzec w kwocie takiej jak za miesiąc a pracuje dłużej niż miesiąc bo 6 tygodni, bo od 3 marca przecież. Nie wyrównają mi za te dni ? ;/

agu22 napisał:
ostałam dzis wypłatę za marzec w kwocie takiej jak za miesiąc
Okresem rozliczeniowym jest miesiąc kalendarzowy, a stypendium wypłacane jest zawsze "z dołu" czyli wypłata w danym miesiącu jest za miesiąc poprzedni.
Dostałaś zatem wynagrodzenie za okres 3-31 marzec. Za dni kwietniowe stypendium dostaniesz dopiero w maju.

Ostatnia edycja:

Kosssz napisał:
Okresem rozliczeniowym jest miesiąc kalendarzowy, a stypendium wypłacane jest zawsze "z dołu" czyli wypłata w danym miesiącu jest za miesiąc poprzedni.
Dostałaś zatem wynagrodzenie za okres 3-31 marzec. Za dni kwietniowe stypendium dostaniesz dopiero w maju.
Ok rozumiem dzieki :)

Witam serdecznie może mi ktoś pomożę w takiej sprawie. Więc od 15kwietnia mam zacząć staż w jednej firmie produkującej buty, pracodawca umówił się ze mną że jeżeli będe chciała sobie dorobić to mogę przyjść tydzień wcześniej i zapłaci mi za te godz osobno z własnej kieszeni , jak teraz przyszło co do zapłaty tłumaczy się tym żę w zakładzie będzie postój 2tygodnie a więc ten tydzień co pracowałam pokryje te wolne , ale jeszcze tydzień będe musiała odrobić. Czy będąc na stażu trzeba odrabiać cokolwiek przecież to nie moja wina że zakład bedzie miał przestój może mi ktoś coś podpowiedzieć?

Magdalenia93 napisał:
Witam serdecznie może mi ktoś pomożę w takiej sprawie. Więc od 15kwietnia mam zacząć staż w jednej firmie produkującej buty, pracodawca umówił się ze mną że jeżeli będe chciała sobie dorobić to mogę przyjść tydzień wcześniej i zapłaci mi za te godz osobno z własnej kieszeni , jak teraz przyszło co do zapłaty tłumaczy się tym żę w zakładzie będzie postój 2tygodnie a więc ten tydzień co pracowałam pokryje te wolne , ale jeszcze tydzień będe musiała odrobić. Czy będąc na stażu trzeba odrabiać cokolwiek przecież to nie moja wina że zakład bedzie miał przestój może mi ktoś coś podpowiedzieć?
Na tym forum nie udzielamy porad osobom, które pracują na czarno i tym samym oszukują społeczeństwo - http://forumprawne.org/prawo-pracy/298681-praca-na-czarno.html

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót