Wypowiedzenie AOK,a - zapytanie

• Autor wątku Autor wątku maciejka87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maciejka87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam wszystkich 😊

Jeżeli temat umieściłem w złym dziale lub zrobiłem coś nie tak,to z góry przepraszam za moją nie wiedzę.

Wracając do tematu...mam pytanie odnośnie wypowiedzenia kasy chorych w Niemczech (AOK)
Pracowałem w DE jako kierowca zawodowy w niemieckiej firmie na kontrakcie (umowie) zawartej bezpośrednio z niemieckim przedsiębiorstwem. Dodam tylko że nigdy nie miałem meldunku w Niemczech.
25 grudnia zakończyłem pracę i od nowego roku rozpoczęłem pracę w Belgii. Wysłałem wypowiedzenie przez e-mail i dziś otrzymałem odpowiedz,niestety pismo które otrzymałem jest dla mnie nie jasne. Wydaje Mi się że, zostałem poproszony o dokument który wskazuje że, wymeldowałem się z Niemiec. Proszę Was o pomoc jak mam podejść do tematu.

Pozdrawiam Maciej

maciejka87 napisał:
Witam wszystkich 😊

Jeżeli temat umieściłem w złym dziale lub zrobiłem coś nie tak,to z góry przepraszam za moją nie wiedzę.

Wracając do tematu...mam pytanie odnośnie wypowiedzenia kasy chorych w Niemczech (AOK)
Pracowałem w DE jako kierowca zawodowy w niemieckiej firmie na kontrakcie (umowie) zawartej bezpośrednio z niemieckim przedsiębiorstwem. Dodam tylko że nigdy nie miałem meldunku w Niemczech.
25 grudnia zakończyłem pracę i od nowego roku rozpoczęłem pracę w Belgii. Wysłałem wypowiedzenie przez e-mail i dziś otrzymałem odpowiedz,niestety pismo które otrzymałem jest dla mnie nie jasne. Wydaje Mi się że, zostałem poproszony o dokument który wskazuje że, wymeldowałem się z Niemiec. Proszę Was o pomoc jak mam podejść do tematu.

Pozdrawiam Maciej

Ihre Kündigung Sehr geehrter Herr Kreski, wir haben Ihre Kündigung erhalten. In Ihrem Fall ist eine Kündigung zur Beendigung Ihrer Versicherung nicht notwendig. Wir benötigen von Ihnen lediglich eine Abmeldebestätigung IF zuständigen Einwohnermeldeamtes, aus der hervorgeht, dass Sie sich ins Ausland abgemel haben. Ihre Mitgliedschaft wird dann zum 25.12.2020 beendet. Und falls Sie Fragen haben, freue ich mich auf Ihren Anruf. Meine Kontaktdaten finden Sie Briefkopf. Mit freundlichen Grüßen Ihre AOK Bremen/Bremerhaven Dieses Schreiben ist maschinell erstellt und bedarf keiner Unterschrift. Anlage

Powrót